Bruisende evenementenlocatie FIZZ: de nieuwe plek voor jouw ideale feestje!

Je fietst misschien vaak langs het voormalig waterleidinggebouw aan het Wilhelminaplein. Maar in het gebouw vind je sinds kort een toffe, nieuwe evenementenlocatie! Op de plek waar vroeger Grand Café Z zat, vind je nu Fizz: jouw perfecte plek voor een heerlijk feestje, lunch of buffet.

En de nieuwe mede-eigenaar is een oude bekende in Leeuwarden! We hebben het dan over Niels, die je ook kunt kennen van The Tosticlub en The Bakery! De horecaondernemer kreeg vanuit de mensen van het Z-gebouw in februari de vraag of hij ’s avonds warme en koude buffetten kon verzorgen.

“Dat heb ik samen met mijn vader opgepakt. Vervolgens kreeg ik de vraag of ik misschien al het eten en drinken voor de zalen in het Z-gebouw wilde verzorgen. Nou, daar hoefde ik niet lang over na te denken”, vertelt Niels enthousiast.

Bruisende evenementenlocatie

“Ik ben vervolgens met de pandeigenaar en Paul om tafel gaan zitten. Paul deed hier alles rondom de zalen. Ook wat betreft licht en geluid, bijvoorbeeld. Ik heb een plan gepresenteerd en beiden waren daar erg enthousiast over”, vervolgt Niels. Per 1 april zijn Niels en Paul overgegaan van Grand Café naar evenementenlocatie Fizz. “Bruisend! Dat is waar de naam voor staat”, legt Niels trots uit.

“We willen echt een bruisende evenementenlocatie worden.” Niels houdt zich bezig met het eten en het drinken, Paul houdt zich bezig met de zaalverhuur, het licht en het geluid. “Het wordt echt een frisse start”, vertelt Niels. “Op deze manier gaan wij het Z-gebouw opnieuw op de kaart zetten.” Hoe ze dat doen?

“We focussen ons eerst op de zakelijke markt. De bedrijfslunches, borrels en feestjes. Wanneer dat goed gaat, richten we ons op de particuliere markt. Dan kun je hier straks je eigen feestje vieren! En wanneer dat ook goed gaat, gaan we waarschijnlijk drie avonden per week open. Dan kun je lekker borrelen, loungen en verzorgen we shared dining.”

Enthousiasme en groei

Fizz is inmiddels al vrij snel uitgegroeid tot een populaire locatie. “Morgen komen er bijvoorbeeld honderdtien man lunchen. En ’s avonds komen mensen voor een warm buffet. Onze locatie is er erg geschikt voor! We zitten op een geweldige plek in de binnenstad. We zijn met het openbaar vervoer hartstikke goed bereikbaar en hebben een parkeergarage letterlijk naast de deur.”

“Wat trouwens ook écht heel gaaf is: wij hebben nu zelfs boekingen in november staan!”, vervolgt Niels trots. “En dat had ik nooit verwacht. Maar het is voor mij een mooi teken om echt voor Fizz te gaan. Ik moet nu nog een beetje de balans gaan zoeken tussen The Tosti Club, The Bakery en Fizz.”

“Het leuke aan het concept is ook dat het pand een aantal toffe mogelijkheden biedt. In onze kelder zit JGM Producties. Het bedrijf heeft een aantal escaperooms en escapegames waarbij ze focussen op teams. De teamverbanden en communicatie worden geanalyseerd en daar krijg je dan feedback op. Zo kan je als team groeien.”

Als we het mogen samenvatten zijn de eerste stappen van Fizz enorm goed gegaan. “Paul vindt het leuk, ik vind het leuk en iedereen om ons heen vindt het leuk! We zijn hier langzaamaan een hecht team aan het vormen die met ons mee wil groeien.” “Ik stel mijzelf altijd de vraag of het bedrijf vijf maanden zonder mij door kan. Dat is bij Fizz nu nog niet zo, maar wij werken er keihard aan. Het is écht een heel toffe plek. En binnenkort organiseren we een officiële opening”, sluit Niels tevreden af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *