Pizzeria Tipaza: “Als de werksfeer positief is, gaat het eten lekkerder de deur uit”

We hebben genoeg pizzeria’s in Leeuwarden, maar een (misschien enigszins) onbekend pareltje is Pizzeria Tipaza! De pizzeria op het Noordvliet wordt gerund door de goedlachse en vrolijke Azeddine en zijn team. Hier vind je de lekkerste pizza’s, kebab en snacks.

Twee jaar geleden is Azeddine met de pizzeria begonnen. Nadat hij vader werd, zag hij veel die hun kinderen naar de oppas of opvang stuurden. “Zij zagen hun kind amper. Dat wilde ik niet”, legt Azeddine uit. “Toen heb ik besloten dat ik iets voor mijzelf ging beginnen. Zo had ik tijd voor mijn zoontje.”

Hulp van anderen

En zo gezegd, zo gedaan. Op een gegeven moment kreeg Azeddine bericht dat het pand op het Noordvliet te koop kwam te staan. En opeens kwam het idee in hem op om een pizzeria te starten. “Ik dacht wel: ik heb twee linkerhanden, en hier geen verstand van”, vertelt Azeddine lachend. Gelukkig heeft hij wel ervaring met werken in de horeca: Azeddine werkte tijdens zijn studie tijdelijk in Aziatisch restaurant Tao.

Twee jaar hard werken en veel hulp van vrienden en familie leverde uiteindelijk pizzeria Tipaza op. De pizzeria is vernoemd naar de Algerijnse provincie waar Azeddine vandaan komt. “Het is hetzelfde als wanneer jij in Algerije ‘Patatzaak Friesland’ opent”, vertelt hij lachend.

Het openen van Pizzeria Tipaza kwam voor Azeddine op een goed moment. Hij startte namelijk net op het moment dat de restaurants vanwege het coronavirus helaas moesten sluiten. En alhoewel het hem wel meer klandizie opleverde, geeft Azeddine meerdere keren in ons gesprek aan hoe verschrikkelijk hij het voor de restaurants vindt.

Pizza Kaascous en pizza Skoeterboi

Met kwaliteit hoog in het vaandel en creatieve pizza’s onderscheidt Azeddine zich van de andere pizzaplekken. Want je hebt bij Tipaza natuurlijk de ‘standaard’ pizza’s salami, tonno en prosciutto, maar wat dacht je van een pizza Strijder? Dat is een pizza met plakjes kipfilet, ham of salami, geklutst ei en een snufje zout.

En wat dacht je van een pizza ‘kaascous’? Daarop vind je ham, kipfilet, paprika, olijven en champignon. En als je zin hebt in een pizza met brie, gorgonzola, belegen kaas, mozzarella, chillisaus en kip of lam, bestel je gewoon een pizza skoeterboi.

Naast (Turkse) pizza’s vind je bij Tipaza overigens ook kebab, patat, ijsjes, frisdranken, wraps en ander lekkers. De menukaart is flink uitgebreid. En goed om te weten: alles bij pizzeria Tipaza is halal.

Ultieme vorm van vrijheid

De pizzeria is voor Azeddine de ultieme vorm van vrijheid. “Overdag kan ik doen wat ik wil! Is het mooi weer? Dan ga ik gewoon naar het strand. En ik kan overdag mijn zoontje en mijn familie zien. Vader zijn, is echt iets anders. Het is een van de leukste dingen! Dat is echt je maatje, daar geniet je van”, vertelt hij met een twinkeling in zijn ogen.

Na meerdere trotse verhalen over zijn zoontje, vertelt Azeddine net zo trots over zijn manier van ondernemen. Zo gaat hij met zijn werknemers om als vrienden. “Ik zeg ook altijd dat de baas er niet is, wanneer klanten daar naar vragen. Mensen gaan zich heel anders tegen je gedragen als ze weten dat jij de baas bent”, legt Azeddine uit.

“Veel mensen weten dus ook niet dat ik de eigenaar ben. Soms loop ik door de stad en hoor ik mensen tegen elkaar praten om ‘vanavond’ bij pizzeria Tipaza te bestellen. Dat is echt kicken, man”, vervolgt hij trots.

Iemand gelukkig maken

“Mensen vertellen mij ook altijd dat ik mij anders gedraag en vertellen wanneer ze ergens mee zitten. Dan laat ik ze ook even met rust. Dat dat kan, vind ik belangrijk. Er werkt hier ook een meisje in de bezorging en ik vraag haar altijd om het aan te geven wanneer ze zich onveilig voelt. Als ze bij een klant staat en ze voelt zich onveilig, hoeft ze het eten niet eens af te geven. Dat probeer ik allemaal zoveel mogelijk aan te passen. Daarnaast wordt ze elke avond naar huis gebracht. Er fietst een collega mee, of iemand brengt haar.”

“Als ik iemand gelukkig kan maken, word ik automatisch ook gelukkig”, vervolgt Azeddine. “En als klanten of personeelsleden negatieve gevoelens hebben? Zeg het! Daar kan ik van leren. We hebben elkaar nodig. We zijn nog jong. En daarnaast: als de werksfeer positief is, gaat het eten nóg lekkerder de deur uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *