Pieter Pan: Sjoerd Pieter van TDC weet alles van pannen

We gebruiken de keuken veel, gemiddeld drie jaar van ons hele leven. Daarom mag je het jezelf best gemakkelijk maken en kwaliteitsproducten voor in de keuken kopen. Duurzaam koken is de rode draad bij alles wat Sjoerd Pieter Koelman van TDC doet. Je ziet het terug in de inbouwapparatuur, de pannen en het kookgerei. De juiste pan maakt het verschil. Het waarom lees je hier. 

In Leeuwarden schieten nieuwbouwhuizen als padden- stoelen uit de grond. In een nieuwbouwwijk als Wiarda, ten zuiden van Goutum, worden huizen zonder gasaansluiting opgeleverd. Elektrisch koken is dé oplossing en dan is inductie koken veruit de beste keus. Maar hoe werkt het precies? ‘Inductie werkt op basis van magnetisme, waarbij de warmte in de pan zelf wordt opgewekt. Een goede pan is daarom van belang, omdat het een onderdeel van het kooktoestel is geworden,’ legt Sjoerd Pieter uit. Voor zowel de inductieplaat als de juiste pan kun je bij TDC terecht. Tevens bieden ze ook inbouwapparatuur als ovens, vaatwassers en koelkasten aan. Voor deze inbouwapparatuur komen ze aan huis inmeten en voorzien ze je vrijblijvend en kosteloos van advies. 

Veel mensen koken nog steeds op gas, waarbij de keuze vaak op een pan met antiaanbaklaag valt van bijvoorbeeld Tefal. Het vervelende is dat die antiaanbaklaag na 1 tot 3 jaar loslaat waardoor je het uiteindelijk gewoon opeet. Tevens verbruik je veel gas, omdat je op hoog vuur kookt. Een goed alternatief zijn koekenpannen van plaatstaal. Sjoerd Pieter legt uit: ‘Het is simpel materiaal, voordelig in aanschaf en je kookt op laag vuur, omdat de pan de hitte veel beter opneemt en verdeelt. Belangrijk is dat je de pan eerst inbrandt met olie, zo creëer je een antiaanbaklaag waardoor het eten niet in de pan achterblijft. Na het koken niet met zeep schoonmaken, dan gaat de laag er namelijk weer uit. Deze pannen worden veel in horeca gebruikt en zijn ook geschikt voor inductie.’ 

Een tweede alternatief zijn koekenpannen van roestvrijstaal. ‘Als je in zo’n pan een biefstuk of entrecote bakt heb je geen olie nodig. De eiwitten hechten in eerste instantie aan de pan en sluiten vervolgens. Hierdoor krijgt het vlees een krokante laag. De pan bakt niet aan en ook met deze pan kook je op laag vuur of op inductie. Deze pannen zijn ook perfect voor het maken van sauzen.’ 

TDC staat voor duurzaam koken en hun pannen gaan een leven lang mee. Een kwaliteit pan betaalt zich altijd terug en hoeft niet duur te zijn. Dit geldt eigenlijk voor alle producten die ze aanbieden: ook de ovenschalen en het kookgerei koop je voor het leven. Al met al haal je kwaliteit in huis wanneer je bij TDC bent geweest. 

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *