Onderzoek toont aan: van een gelukkige relatie wordt je dikker

Je hebt vast wel vaker gehoord dat wanneer je gelukkig bent in de liefde de kilo’s er aan vliegen. Herken jij jezelf hier in? Dan ben je zeker niet de enige. Maar wees niet getreurd, dit is juist een goed teken! Je komt namelijk aan als je een goede relatie hebt.

Er is onderzoek naar gedaan door de American Psychological Association. Vier jaar lang hielden ze 160 stelletjes in de gaten. Hierbij werd vooral op gewicht, lengte en geluk gelet. En de conclusie hiervan was heel erg duidelijk!

Maar hoe komt dit nou?

Er zijn verschillende theorieën getest.

Theorie één is dat je in een gelukkige relatie juist geen extra kilo’s aankomt omdat je minder stress en verdriet hebt. Daardoor eet je vaak minder. Theorie twee is dat je juist wel aankomt. Dit zou komen omdat er dan al iemand is die van jou houdt zoals je bent.

De conclusie

De conclusie is dat alleen theorie twee klopt. De kilo’s vliegen er inderdaad aan als je een gelukkige relatie hebt! Gezellig samen genieten van lekkere hapjes en drankjes! Het klinkt vast heel herkenbaar en wat is het gezellig. Dan nemen we die extra kilootjes maar voor lief toch? 😉

bron: Lifestyle Nova

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *