Gemeente beperkt aantal bezoekers Prinsentuin bij mooi weer

De gemeente Leeuwarden gaat maatregelen nemen naar aanleiding van de afgelopen Koningsdag. Vanwege de drukte in de Prinsentuin afgelopen dinsdag is onder andere besloten om met mooi weer toegang van bezoekers in goede banen te leiden en er komen hekken rondom de Prinsentuin te staan.

Om ervoor te zorgen voor dat dit in goede banen wordt geleid, worden er gastheren en -vrouwen ingezet die in de Prinsentuin gaan staan om in de gaten te houden of er nog voldoende ruimte is. Hierbij wordt rekening gehouden met bezoekers die met hun boot in de Prinsentuin gaan aanmeren. Wanneer het te druk wordt, zal ter plekke worden bepaald wanneer het te druk is. Indien het te druk is zal de toegang tijdelijk worden afgesloten. 

Behalve de maatregelen in de Prinsentuin voert de gemeente nog meer door. Vanaf vandaag is de binnenstad iedere vrijdagmiddag en zaterdag auto- en fietsbrij. De zaterdagmarkt aan de kant van de Nieuwstad zal dan op straat staan in plaats van op de stoep, zodat voetgangers ook gebruik kunnen maken van de weg.

Om op de stoepen van het winkelgebied meer ruimte te creëren, zullen er ook extra centrale fietsenstallingen worden gemaakt. Op de Schrans verplaatst de stalling naar centrale fietsparkeerplekken op de parkeervakken in de middenstrook. 

Om meer ruimte te bieden aan voetgangers, zal de gemeente in de Kleine Kerkstraat, de Lombardsteeg, de Doelesteeg en aan de stille kant van de nieuwstad indien nodig een eenrichtingsverkeer instellen. 

Bron: LC

1 Reactie to “Gemeente beperkt aantal bezoekers Prinsentuin bij mooi weer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *