Verschillende beelden gestolen op Noorderbegraafplaats

Het is shockend en zeker naar voor de nabestaanden: grafroof. Het gebeurd ook op de Noorderbegraafplaats. Afgelopen halfjaar zijn er verschillende beelden gestolen. De politie roept op om aangifte te doen.

Theun Poelstra is één van de gedupeerden. Hij verzorgt twee graven waar de spullen van zijn verdwenen. Hij deed aangifte. “Als er voor de zoveelste keer iets wordt meegenomen, is het klaar”, meldt Poelstra aan Omrop Fryslân. Daarnaast laat hij weten dat het hem erg diep raakt dat het graf geschonden is. “Wij komen hier op verjaardagen, feestdagen. Dit is voor ons als familie een heel belangrijke plaats. Daar moet je afblijven.” Zo is er een beeld van een engel gestolen. Het beeld zelf is al zwaar, want het is van beton. Daarnaast zaten er ook kunstbloemen in. “De kunstbloemen die erin zitten zijn ook zwaarder gemaakt met zand. Die hebben gewoon kapot gemaakt, zonde.”

De politie laat weten dat er inmiddels beeldjes zijn aangetroffen in een woning. Dat meldt de LC. “Daar proberen we nu aangiftes bij te krijgen”, zo meldt een woordvoerder. Over de mogelijke verdachte wordt nog niks losgelaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *