Olympische Spelen in Tokio een jaar uitgesteld

Het zat er al aan te komen en vanmiddag is de knoop dan ook echt doorgehakt; de Olympische Spelen die dit jaar van 24 juli tot en met 9 augustus zouden plaatsvinden in Tokio gaan niet door, maar worden en jaar uitgesteld. Dit heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in samenwerking met de Japanse premier Shinzo Abe besloten.

Veel landen hadden al het verzoek ingediend om de Spelen een jaar uit te stellen en te verplaatsen naar 2021. Landen als Noorwegen en Canada hadden zelfs al aangegeven dat hun sporters sowieso niet mee zouden doen vanwege de uitbraak van het coronavirus, ook al was het sportevenement wel doorgegaan.

Een teleurstelling voor veel sporters, maar aan de andere kant voor velen ook een opluchting. Door het coronavirus zijn de trainingsmogelijkheden erg beperkt, waardoor een goede voorbereiding voor de Olympische Spelen niet haalbaar is. Door het besluit de Spelen een jaar uit te stellen, kan elke sporter zich weer goed voorbereiden, zijn de kansen voor iedereen gelijk en kan het beste resultaat worden behaald.

Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *