De eindexamens voor middelbare scholieren gaan niet door

De centrale eindexamens voor middelbare scholieren gaan dit jaar niet door. Dit heeft minister Slob besloten, in overleg met onderwijsvertegenwoordigers. De scholen moeten op basis van de schoolexamens gaan beslissen of de leerlingen zijn geslaagd of niet. Dit besluit volgt op de aangescherpte coronamaatregelen. De eindexamens zouden op 7 mei beginnen.

De schoolexamens zijn de toetsen die eerder in het schooljaar zijn afgenomen. Zij tellen voor de helft mee voor het centrale examen. ‘Leerlingen die zakken, krijgen de mogelijkheid van beroep en herkansing’, zei Slob in een persmoment.

Er komt snel meer duidelijkheid over de voorwaarden hiervan. Naast de eindexamens komen ook de praktische en digitale examens in het vmbo te vervallen en de examens in het volwassenenonderwijs. De staatsexamens, bijvoorbeeld voor leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs, gaan vooralsnog wel door. Die starten half juni.

Er wordt snel meer duidelijk over de voorwaarden hiervan. Naast de eindexamens komen ook de praktische en digitale examens in het vmbo te vervallen en de examens in het volwassenenonderwijs. De staasexamens, bijvoorbeeld voor leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs, gaan vooralsnog wel door. Die starten half juni.

Slob benadrukt dat middelbare scholieren een volwaardig diploma krijgen. “Ik wil tegen middelbare scholieren zeggen dat ik goed besef dat dit voor hen een onzekere tijd is”, zei Slob.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *