Nieuwe sneltrein Leeuwarden-Groningen krijgt extra stop

Foto: Jan Oosterhuis, gebruikt onder de CC BY-SA 3.0-licentie

Het is nu natuurlijk vrij rustig in de treinen zonder al die scholieren en studenten, maar op een normale doordeweekse dag zitten de treinen tussen Leeuwarden en Groningen vaak behoorlijk vol. Vanaf december komt er daarom een extra sneltrein bij.

In eerste instantie was het de bedoeling om één stop te hebben onderweg, maar er is nu toch gekozen voor twee stops. De eerste trein gaat via Feanwâlden en Buitenpost naar Groningen en de tweede via Feanwâlden en Zuidhorn naar Groningen. Deze tweede trein is natuurlijk ideaal voor studenten die naar Zernike moeten in Groningen. Het is uiteindelijk dan ook een kwartier minder reistijd. Is toch weer een halfuur per dag en tweeënhalfuur per week.

De extra stop zorgt, wellicht tegen je verwachting in, niet voor tijdverlies. Doordat er enkel spoor is tussen Leeuwarden en Groningen, is het onmogelijk dat de treinen af en toe op elkaar moeten wachten als ze elkaar willen passeren. In plaats van deze wachttijd, kan er nu gestopt worden bij een extra station!

Vanaf december hebben we dan in totaal vier treinen die op het traject rijden; twee stoptreinen en twee sneltreinen. Een grote kans dat je dan in elk geval niet meer hoeft te staan in de trein!

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *