Nieuwe editie Midnight Walk past bij Legacy Leeuwarden

midnight walk leeuwarden 2019

Waarom een nieuwe editie Midnight Walk? Past bij Legacy Leeuwarden!

Afgelopen vrijdag vond de vierde en laatste editie van Midnight Walk Leeuwarden plaats. Na de afgelaste editie van september 2018, was dit dé herkansing waarop iedereen had gehoopt. In totaal hebben de wandelaars ruim 70.000 euro opgehaald voor meer dan 10 lokale goede doelen.

Helaas werd de editie van september 2018 afgelast vanwege stormachtig weer. In combinatie met vele acts en tijdelijke kunstwerken die buiten stonden, zou dit niet zijn goedgekomen. Gelukkig werd er een nieuwe datum bekendgemaakt: vrijdag 5 april 2019. En zo geschiedde dat afgelopen vrijdag de vierde en laatste Midnight Walk Leeuwarden plaatsvond. Een spektakel waarbij het voor 7.500 deelnemers niet alleen om het wandelen van die 10 kilometer ging, maar ook om kunst en cultuur. Langs de route genoot men van muziek, theater, dans, kunstwerken, sportdemonstraties, oldtimers, noeste arbeid en meer. Er mag terecht een groot woord van dank aan de meer dan 500 artiesten en vrijwilligers worden uitgesproken.

Vooraf werd al duidelijk gemaakt dat dit de vierde en laatste editie van de Midnight Walk Leeuwarden is, maar toch hopen we dat ‘ie terugkeert. Het past perfect bij Leeuwarden en de Legacy van 2018: mienskip, kunst en cultuur komen samen in dit grootse evenement. Hopelijk vindt er in 2028, of eerder, een nieuwe editie plaats!

Fotograaf Simon van der Woude liep ook mee en maakte een uitgebreid fotoverslag van de wandeltocht. Hieronder vind je een compilatie van zijn fotorapportage. Kijk hier voor de volledige collectie.

1 Reactie to “Nieuwe editie Midnight Walk past bij Legacy Leeuwarden”

  1. Het was echt wel meer dan 10 kilometer. Wij hebben strava aan gehad en kwamen uit op 20,19 kilometer dus het dubbele???? het was heel leuk. Overal lichtjes en muziek. En je komt in gebouwen waar je normaal niet komt. We hopen dat er volgend jaar weer een midnight walk is!????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *