Het huis dat met je hersenen speelt

vr leeuwarden grote kerkstraat

Nieuwe VR-ervaring in ‘Het huis dat met je hersenen speelt

We kunnen onze hersenen gemakkelijker voor de gek houden dan we denken. Zet een VR-bril op en je gelooft dat je in een hele andere wereld terecht bent gekomen. Daarom zijn VR-games ook zo interessant. In ‘Het huis dat met je hersenen speelt’ in de Grote Kerkstraat is het echter meer dan een spelletje.

De virtuele wereld die je bij ‘Het huis’ binnenstapt, test en speelt namelijk met je hersenen. Zo’n VR-bril kun je namelijk heel goed inzetten in de psychische zorg. Niet dat je hier aan een heel psychisch onderzoek wordt onderworpen, hoor. Op een speelse manier leer je namelijk je hersenen kennen en kom je er achter dat je hersenen ook makkelijk te manipuleren zijn. Zo zal iedereen wel even slikken als ‘ie op honderden meters hoogte over een plank moet wandelen, die eigenlijk gewoon plat op de vloer ligt. Maar dat geloven je hersenen niet meer als je zo’n VR-bril op je kop hebt. Of je nu hoogtevrees hebt of niet.

Eigenlijk zoeken ze in ‘Het huis’ steeds de balans tussen ontspannen en inspannen. Ga zwemmen met dolfijnen of stap in Therapieland waar je op de mooiste plekken in de natuur je mindfullness-oefeningen kunt doen. Leer beter omgaan met je stress in de Stressjam of maak kennis met de eerste intelligente lamp die je helpt actiever te zijn of juist te ontspannen. Al met al is een bezoekje aan ‘Het huis dat met je hersenen speelt’ een leerzame ervaring voor jong en oud. Je vindt ze in de Grote Kerkstraat en ze zijn te herkennen aan de rode vlaggen aan de gevel. Loop er eens binnen en maak opnieuw kennis met je eigen hersenen.

het huis vr leeuwarden
‘Het huis dat met je hersenen speelt’ in de Grote Kerkstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *