Nice to meat you! vleesrestaurant The Meat Room komt het horeca-aanbod in Leeuwarden verrijken

Nice to meat you! The Meat Room is een modern vleesrestaurant dat vanaf eind juni het horeca-aanbod in onze mooie stad verrijkt. Het horecaconcept brengt vlees naar een ‘next level’: kwalitatief goed vlees, zonder poespas of andere ingrediënten. We zoeken eigenaren Anna en Martijn op, terwijl ze druk bezig zijn met de verbouwingen van hun nieuwe pand aan het Ruiterskwartier.

Drie jaar geleden kwamen ze met het idee voor The Meat Room. Bij elkaar hebben beiden meer dan dertig jaar horecaervaring en zowel Anna als Martijn had altijd al de ambitie om iets voor zichzelf te doen. Daarnaast misten ze iets Bourgondisch in Leeuwarden.

Vlees, vis en vegetarisch

Al ver voor corona is het duo met de plannen voor The Meat Room gestart. Het restaurant specialiseert zich voornamelijk in (hoe kan het ook anders met die naam) vleesgerechten, maar je vindt op de menukaart ook enkele visgerechten en zelfs vegetarische gerechten. Er is voor ieder wat wils, dus.

Qua vlees gaat het bij The Meat Room net ietsje anders. Er wordt gewerkt met twee koeienrassen. Het ene ras wordt alleen mais gevoerd, waardoor het vlees een zoetere smaak krijgt. Het andere ras is een ‘dubbeldoelkoe’, wat inhoudt dat het koeienras wordt ingezet als melkkoe en als vleeskoe.

Voordat het vlees wordt gebruikt, wordt het eerst gedryaged. Normaal gesproken wordt het vlees van een geslacht dier gelijk verwerkt. Dit gebeurt zodat het vlees meer geld oplevert: wanneer vlees vocht verliest, wordt het lichter en dus duurder. Door vlees een tijdje te laten rijpen, ‘dry agen’, krijg je botermals vlees met een intensere smaak.

Dagvers aanbod voor iedereen

Net zoals aan het vlees wordt uiteraard ook veel aandacht besteed aan de bijgerechten. Zo is alles dagvers (de friet wordt zélf gesneden en gebakken!) en heb je de keuze uit onder andere gegrilde groenten, salades, verse friet of ander lekkers.

Alles komt dagvers binnen en in de ambachtelijke keuken wordt alles zoveel mogelijk zelf gemaakt. En daarom heeft The Meat Room ook een heel kleine vriezer. Ook families zijn meer dan welkom bij The Meat Room, maar weet wel: een kindermenu met kroketten, kipnuggets of andere ‘standaard’ snacks ga je hier niet terugvinden.

“Wij gaan juist voor een goede kleine steak of een lekkere verse pasta met tomatensaus”, vertelt Martijn. “Of een soep, of een tosti”, vult Anna hem aan. Een broodje kroket of een carpaccio tijdens de lunch vind je hier echter voorlopig niet.

“Dat heb je overal al. Misschien maken we een eigen versie van de carpaccio”, vertelt Martijn. “En uiteraard is het een kleine moeite om een broodje kroket te maken voor iemand, als we de producten in huis hebben, maar we zetten het niet op de kaart.”

‘Doen wat we leuk vinden’

Zowel Anna als Martijn zijn enorm enthousiast en geloven in het concept dat ze willen neerzetten. Wel geven ze in ons gesprek aan dat het idee van een vleesrestaurant uiteraard niet nieuw is, maar “wij geven onze eigen draai eraan. Het pand verleent zich ook prima voor dit concept. Het is een mooi, robuust en stoer pand. Wij doen wat we leuk vinden en halen hier ons enthousiasme uit”, vertelt Martijn enthousiast.

Dat enthousiasme spat uit het hele gesprek. Als we aan het eind van het gesprek aangeven hoe vrolijk ze overkomen, schieten ze beiden in de lach. “Ik kan nog wel een uur doorkletsen! Maar we moeten nu écht door, anders komt de keuken niet af!”

The Meat Room is vanaf eind juni geopend. Je vindt het restaurant aan het Ruiterskwartier 177. Op hun website, hun Facebookpagina en hun Instagrampagina vind je alle informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *