Namen gezocht voor de nieuwe Arriva-treinen

Vanaf 13 december gaan er achttien nieuwe Arriva-treinen door Noord-Nederland rijden. Net als de huidige, rode treinen, is het de bedoeling dat ook de nieuwe, blauwe treinen elk een eigen naam krijgen. Arriva heeft daarom nu een namenwedstrijd opgezet, waarbij de voorwaarde is dat de naam een mooie bestemming in Friesland of Groningen is.

Een mooie bestemming kan heel breed zijn: van stad of dorp tot plein, kerk, musea of festival. Wees creatief! Heb je een leuke naam bedacht? Die kun je doorgeven op deze website. Dit kan van 6 november tot en met 21 november.

Daarna gaat de jury van de wedstrijd overleggen en worden uit alle inzendingen de 36 meest orginele en leuke namen gekozen. Vervolgens kan het publiek van 1 tot en met 6 december haar stem uitbrengen. Uiteindelijk zullen de winnende namen begin volgend jaar bekend worden gemaakt.

Bron: Leeuwarder Courant
Foto: Ciell, gebruikt onder de CC BY-SA 4.0-licentie

3 Reacties op “Namen gezocht voor de nieuwe Arriva-treinen”

  1. Ik zou graag een trein laten vernomen naar MaTCH talenten deze stichting zet zich in voor jongvolwassenen met een beperking en alles wordt gedragen door vrijwilligers en een echtpaar die de financiële stuk draagt

  2. Blauwe Slenk.
    Beroemde vaargeul op het Wad, vanaf Harlingen naar de Noordzee. Velen hebben er gevaren met de veerboot naar en van Terschelling of Vlieland. Een toepasselijke voor een blauwe trein 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *