Samenwerking provincie Fryslân en banken om bedrijven te redden

De provincie Fryslân gaat, in samenwerking met banken en accountants, voorkomen dat bedrijven omvallen.

In deze samenwerking zitten onder andere YnBusiness, ING, Rabobank, ABN Amro, Qredits, FB Oranjewoud en juristen. Het project heeft de naam Business Boost Fryslân gekregen. Een bedrijf dat het moeilijk heeft, maar te belangrijk is voor de regionale economie wordt onder handen genomen door experts. Dit bedrijf wordt dan klaargemaakt voor de nieuwe economie. Maar niet ieder bedrijf komt in aanmerking hiervoor. Het project is gericht op bedrijven die erg belangrijk zijn voor de regionale economie.

Om te zien of een bedrijf het moeilijk heeft, worden door banken en accountants de klanten van dit bedrijf gescand. Op basis van kennis en gegevens wordt een bedrijf aangedragen. Zodra een ondernemer akkoord gaat met de hulp, wordt een team van experts ingezet. Het is een lang proces en de ondernemer moet ook bereid zijn om met eventuele aanpassingen akkoord te gaan, zo meldt gedeputeerde Sander de Rouwe.

Denis Carton van YnBusiness meldt aan de LC dat er wordt gericht op half twaalvers. Hiermee worden bedrijven bedoeld waar nog op tijd ingegrepen kan worden.

Bron: LC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *