Naaien wordt gezien als old fashion, maar dat is helemaal niet zo!

Net als fashion en de kleren die jij op dit moment draagt, innoveert naaien altijd. Vroeger werd er genaaid om kleding te maken door de lage kosten, maar nu ligt dit heel anders. Je kunt je onderscheiden en niet alleen dat. Waar een muzikant die zijn instrument bespeelt zijn emoties in geluiden kan uiten, kan iemand die kleding maakt dat met een naaimachine doen. Jagersma Naaimachines helpt jou daarmee. Wat heeft Margret, de eigenaresse, daarover te vertellen?

Hoe gaat het Margret?

“We hebben het druk, want door corona zijn mensen thuis. Ze gaan achter de naaimachine zitten en gaan dingen repareren. De naaimachine heeft weer een nieuw leven gekregen en je kunt er echt iets actiefs mee gaan doen. De hele dag tv kijken is dan natuurlijk geen optie. Normaal gaat iedereen sporten, aan het werk en naar school, dat is nu een stuk minder. Het maken van je eigen kleding geeft je daarnaast een eigen identiteit, waarmee je je van anderen onderscheidt.”

Drukke zomer

“Het nadeel is dat wij door corona geen lessen konden geven. Je krijgt normaal gesproken als je een naaimachine koopt, een instructie en twee lessen mee. Daarom hebben we eerst geïnvesteerd in schermen, zodat we beide aan een kant van het scherm kunnen zitten en de les door kan gaan. Door de persoonlijke trainingen onderscheiden we ons van het internet. Een goed getrainde naaister haalt meer uit haar naaimachine. Service staat bij ons hoog in het vaandel.”

“Toen kwam het hele verhaal van de mondkapjes. We kregen vrij snel de vraag of we mondkapjes konden maken. Er heeft een artikel van ons in de krant gestaan en gelijk daarna gingen we los. In april en maart hebben we dus non-stop genaaid. In totaal hebben we rond de drieduizend stuks gemaakt! Je begint met drie verschillende stofjes, maar dan opeens worden dat er al snel vijfentwintig. Er zijn natuurlijk bedrijven die mondkapjes willen gebruiken met hun logo erop, ook die hebben we gemaakt.”

Nieuwe bezoekers

“We zijn actief op Facebook en Instagram en er komen nu klanten die ons normaal gesproken voorbijlopen. Zeker als je geen affiniteit met een naaimachine hebt. Nu reageren de mensen erg positief over ons assortiment en onze activiteiten. Ik streef ernaar om duizend volgers te hebben op Facebook en we zijn er bijna!”

Naaien als uiting

“Iedereen heeft op de rem moeten trappen. We hebben minder vrijheden, maar daardoor wordt wel de creativiteit bij mensen naar boven gehaald. Dat merken we in de winkel en online.”

Foto: Johny Messak

1 Reactie to “Naaien wordt gezien als old fashion, maar dat is helemaal niet zo!”

  1. Topwinkel, een zeer uitgebreid assortiment in naaimachines, lockmachines en borduurnachines. Alles wat je nodig zou kunnen hebben aan garen, naalden, band en andere accessoires èn heel goed advies en service👍😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *