Mooi Skeef: de toeristische winkel van Simon van der Woude

Wie maken toch al die prachtige foto’s die je elke keer in ons magazine tegenkomt? Een van de fotografen is Simon van der Woude. Normaal gesproken komt hij langs bij de ondernemers, maar deze keer gaan wij eens langs bij hem. Simon heeft namelijk sinds kort een eigen bedrijf in een wel héél andere tak van sport.

Sinds september van dit jaar vind je Simon namelijk in de Blokhuispoort, waar hij via zijn eigen bedrijf ‘Mooi Skeef’ verschillende toeristische producten verkoopt. “Ik vind al jaren dat er te weinig toeristische producten in Leeuwarden zijn. Ik probeer hier zoveel mogelijk producten uit onze stad te verzamelen.”

“Zo heb ik onder andere kratjes die de leerlingen van De Brêge hebben gemaakt, het Cambier en Grutte Pier bier, Slappe Douwe worsten van maaltijdwinkel Smakelijk en natuurlijk de originele Fryse Dúmkes uit Koudum”, vertelt Simon, terwijl hij langs de planken in zijn cel gaat.

Toekomstplannen

Laat Simon het fotografiewerk helemaal achter zich? Nee, daar hoeven wij ons geen zorgen over te maken. Binnenkort vind je bij Simon namelijk ook zijn fotoprints en grafisch werk. Zo kun je binnenkort shirts en truien bestellen met zijn foto’s en teksten van Leeuwarden erop, maar ook wil hij bedrijven gaan benaderen.

Wel merkt Simon dat de meeste mensen nu vooral voor de dranken, worsten en koelkastmagneten komen, vertelt hij. Vooral de Oldehovepakketten en de Grutte Pier pakketten lopen erg goed.

“Het is natuurlijk ook een beetje nieuw voor mij. Iedereen geeft advies over wat ik wel of niet moet doen, maar ik kijk naar wat er bij mij past. Heel eerlijk gezegd: ik weet nog niet zo goed wat ik doe want ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik zou het wel moeten kunnen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *