Huize Kwast: nét een stapje verder

In een van de mooiste grachtenpanden van Leeuwarden vind je Huize Kwast! Het pand heeft een flinke geschiedenis, waar het restaurant de afgelopen vijf jaar deel van heeft mogen uitmaken. Maar, eigenaar Erwin heeft meerdere horecazaken! Tijd om de man achter de bedrijven te leren kennen.

Even kort samengevat: zoals gezegd vind je hier sinds vijf jaar Huize Kwast, dat destijds door Erwin en zijn toenmalige compagnon is gestart. Sinds drie jaar vind je Erwin hier in zijn eentje.

Naast Huize Kwast is hij ook eigenaar van Du Nord en sinds recent de eigenaar van het naastgelegen De Brass. Overigens is het pand van Huize Kwast ook echt van Erwin, “dus dit is echt mijn eigen plekje geworden.”

Du Nord en het broodje Pollo

Voordat we naar Huize Kwast gaan (want daar zijn wel heel veel mooie verhalen over te vertellen!), gaan we het eerst even hebben over Erwin zijn andere twee horecazaken. We beginnen bij Du Nord, dat hij in 2018 heeft overgenomen.

“De meeste Leeuwarders zullen Du Nord kennen van het welbekende broodje Pollo”, vertelt Erwin lachend. “Maar met Du Nord zijn we echt op zoek naar kwaliteit en diversiteit. We zijn geen standaard snackbar. Zo hebben we bijvoorbeeld een broodje warm vlees royaal met kruidenboter, warm vlees en pindasaus, verschillende soorten panini’s, maar ook omeletjes.”

Met zo’n rijk aanbod probeert het team van Du Nord elke keer weer naar iets nieuws te zoeken. “We hebben bijvoorbeeld elke maand een nieuw broodje om te testen. Loopt het goed? Dan zetten we het in het vaste assortiment. En anders kijken we wel weer verder!”

De Brass

Recentelijk heeft Erwin de kans gekregen om De Brass over te nemen. Dat was eigenlijk altijd al zijn wens, geeft hij aan. “Zodra de eerste zonnestralen schijnen, zit het terras vol. Het is echt een fijne plek om te zitten”, legt hij uit.

Met de service en kwaliteit die we gewend zijn van Huize Kwast, wordt er bij de ‘nieuwe’ De Brass gefocust op studenten. Zo komt er een leuke en toegankelijke menukaart en worden kleine delen in het restaurant verbouwd. “Er is veel werk te verzetten, maar er staat een leuk team. Dat mag je er absoluut inzetten! Het zijn allemaal leuke mensen en de ploeg van Huize Kwast wil daar ook graag meehelpen. Samen zijn ze al een hechte ploeg aan het worden!”

Verbouwingen

Dan Huize Kwast. Alhoewel het al jaren Erwin zijn eigen plekje is, is hij niet helemaal gelukkig met de inrichting. Daarom wordt Huize Kwast in januari 2023 verbouwd! “Mensen voelen zich hier nog thuis, maar ik vind dit niet meer de plek waar ik de toekomst mee in wil gaan”, legt Erwin uit.

Wat er wordt verbouwd? Heel simpel: alles, op de keuken na. Daarnaast wordt alles toegankelijker, voor iedereen. “We hebben bijvoorbeeld een kinderhoekje, dat we wel willen houden. Zo blijven gezinnen met kinderen ook nog gewoon welkom en hebben we een mooie, bonte mix van gasten. De kinderhoek houden we onder de trap. Wel komt er een wand voor de zijkant en gaat de trap weg. Alles wordt helemaal gelijkvloers. Zo kunnen kinderen lekker spelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *