De toekomstplannen van Hotel Eetcafé Duhoux

Iets buiten Leeuwarden, in het dorpje Wirdum, staat hotel Eetcafé Duhoux. De 25-jarige Jean-Louis is de vijfde generatie die in het familiebedrijf werkt. In mei spraken we hem voor het laatst en toen ging het over opknappingen en uitbreidingen. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd?

Even een kleine opfrisser: rond mei hebben we Jean-Louis voor het laatst gesproken. Tussendoor heeft het eetcafé een heel goed jaar gedraaid, geeft de jonge eigenaar aan. Daarnaast is er in de tussentijd ook gestart met het opknappen van de hotelkamers. Die konden wel een opknapbeurt gebruiken, gaf Jean-Louis destijds aan.

Aangepaste hotelkamers

Een van de zes hotelkamers is inmiddels compleet afgerond en naar verwachting opgeknapt, vertelt Jean-Louis. De wanden hebben een nieuw kleurtje gekregen, de kasten en gordijnen zijn veranderd en de volledige kamer is gelijk een stuk sfeervoller geworden. Met de overige vijf kamers op de begane grond wordt binnenkort begonnen. Het doel is om deze rond april of mei af te krijgen. “En dat gaat ook zeker lukken”, vertelt Jean-Louis. “Je moet een beetje bezig blijven, he? En het is altijd goed om naar de toekomst te blijven kijken!”

Laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s

Naar de toekomst kijken gebeurt op meerdere plekken en momenten. Zo zijn er plannen om een elektranetwerk aan te leggen, zodat gasten hun elektrische auto’s en fietsen aan de laadpaal kunnen zetten. “En we hebben al twee verschillende routes voor fietstoerisme, dus we zijn er al een langere tijd mee bezig. Momenteel moet je verder gaan denken met wat de gast wil. Een extra stukje service”, legt Jean-Louis uit.

‘Zo zijn gangetje’

Eigenlijk gaat alles zo zijn gangetje, geeft Jean-Louis aan. “Het loopt inderdaad lekker door. De plannen die wij hadden zijn zo goed als uitgewerkt en de nieuwe wijnkamer is prachtig geworden. Daar maken we met onze gasten nog dagelijks gebruik van.”

Zijn er dan helemaal geen toekomstplannen meer? Jawel hoor: een webshop! Hier kun je dan de wijnen die je eigenlijk in de wijnkamer drinkt ook online bestellen. “Het zijn allemaal kleine dingetjes waar we mee bezig zijn”, vertelt Jean-Louis.

“We zijn altijd aan het nadenken over nieuwe ideeën, maar iets concreets is er nog niet. Er ligt wel hier en daar wat op tafel, maar dat komt nog in de toekomst”, voegt de hoteleigenaar eraan toe. Wat het is? Dat heeft hij off the record, dus dat we het niet mogen publiceren, verteld. Maar wat we wel kunnen vertellen is dat er nog flink wat te gebeuren staat!

1 Reactie to “De toekomstplannen van Hotel Eetcafé Duhoux”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *