Miedema Brilmode: het oog wil ook wat

Een eerste indruk is volgens onderzoeken niet snel te veranderen. Het beeld dat je over- brengt in de eerste seconden, bepaalt hoe je beoordeeld wordt. Mensen zijn niet alleen snel met het vormen van eerste indrukken, deze indrukken zijn ook zeer accuraat. In een oogwenk weten we of iemand werkelijk zo is als hij zich voordoet. In dat korte ogenblik kijken we naar je kleding, je haar, maar vooral naar je gezicht en je ogen. De adviseurs van Miedema Brilmode helpen je daarom een bril te kiezen die écht bij je past.

Passend
Een bril moet niet alleen het zicht verbeteren, hij moet ook nog goed staan. De keuze voor een montuur is daarom even belangrijk als de juiste meting van je ogen. Bij de opticien in de Kleine Kerkstraat bepalen ze op grond van je gezichtsvorm wat voor model bril het beste bij je past. Heb je bijvoorbeeld een langwerpig gezicht, dan wordt een groter vierkant montuur geadviseerd. Bij een hoekiger gezicht past juist weer een ronde bril.

Maar ook de kleur van je haar, je ogen en je huidskleur is bepalend. Als je op vakantie jezelf nauwelijks hoeft in te smeren, een donkere haarkleur en bruine ogen hebt, val je in het warme kleurtype. Een bril met donkere, maar sprekende kleuren zoals kersenrood staat dan goed bij je.

Leuk
Je moet de bril natuurlijk ook nog leuk vinden. Om beter tot een keuze te komen wordt er vaak geadviseerd om juist ook brillen te passen die je in eerste instantie zelf niet zou uitzoeken. Op deze manier kom je er sneller achter wat je niet wilt, zodat je uiteindelijk een een duidelijk eisenpakket overhoudt waar jouw ideale bril aan moet voldoen.

Tekst: Derek Woudstra
Foto: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *