Meer energie en lekkerder in je vel zitten? Dat doe je samen met studio elements

Volhouden: het is iets waar veel mensen moeite mee hebben wanneer ze met een gezondere leefstijl willen beginnen, willen afslanken of lekkerder in hun vel willen zitten. En daar gaat Studio Elements je het komende jaar bij helpen!

Studio Elements is een leefstijl- en personal trainingsstudio die naar het totaalplaatje kijkt. Naast personal trainers zijn de teamleden ook vitaliteitscoaches en leefstijlcoaches. Daar vallen Leon en Arjen, de mede-eigenaars van Studio Elements, ook onder.

Totale plaatje

“Mensen zijn geneigd om de zogenaamde ‘big bang’- manier te hanteren”, vertelt Leon. “Mensen willen zo snel mogelijk hun doel behalen, gaan vervolgens vijf keer per week sporten en alléén maar overdreven gezond eten. Maar dat werkt vaak tijdelijk, omdat mensen vaak terugvallen in hun oude gewoontes.”

“Daarom kijken wij naar het totaalplaatje van de klant”, vertelt Arjen. “Daarin kijken we bijvoorbeeld of iemand lekker in zijn of haar vel zit, waardoor en waarvan degene tegenover ons stress ervaart en of iemand uitgerust wakker wordt. Wanneer deze basisfactoren niet in balans zijn, is er te weinig energie en motivatie om op de lange termijn iets te kunnen volhouden.”

“Wij leren mensen vaardigheden om het stap voor stap vol te kunnen houden. Ook op de dagen dat het minder goed gaat. Met die expertise maken wij als coaches het verschil”, vult Leon aan.

Leefstijl

Bij Studio Elements wordt gekeken naar twee pijlers: leefstijl en vitaliteit. Leefstijl draait om al het gedrag dat invloed heeft op jouw gezondheid. Denk hierbij aan voldoende bewegen, stoppen met roken, matigen met alcohol, verantwoord en gevarieerd eten, leren ontspannen, uitgerust wakker worden en omgaan met stress.

“Door alle informatie-overload, weten mensen vaak niet zo goed waar ze moeten beginnen”, vertelt Arjen. “Om je leefstijl duurzaam te veranderen is het belangrijk dat je het totale plaatje in kaart brengt. Wil je bijvoorbeeld afslanken, maar heb je tegelijkertijd te weinig energie om de dag door te komen? Dan is het veel verstandiger om eerst je energielevel op te bouwen, voordat je überhaupt begint met afslanken. Hierdoor wordt de kans op volhouden ook groter.”

Uitgebreide intake

Om het totale plaatje goed in kaart te brengen, starten ze bij Studio Elements met een uitgebreide intake. Hierin worden de wens en mogelijke obstakels aandachtig besproken, zodat de kans op volhouden groter wordt én het een veilig en vertrouwd gevoel aan de klant geeft. Tijdens de intake wordt samen met de klant een leefstijlprogramma opgesteld waarin de klant stap voor stap wordt getraind en gecoacht op duurzame gedragsverandering.

2 Reacties op “Meer energie en lekkerder in je vel zitten? Dat doe je samen met studio elements”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *