LOOP Leeuwarden 2023: het grootste hardloop- en wandelevenement van Fryslân!

Op zondag 14 mei vindt de zestiende editie van LOOP Leeuwarden plaats, het grootste hardloop- én wandelevenement van Fryslân. Elk jaar staan duizenden deelnemers aan de start om deel te nemen aan deze sportieve uitdaging. Het parcours gaat dwars door het sfeervolle Leeuwarden en omgeving, wat zorgt voor een unieke beleving tijdens het sporten.

Of je nu een fanatieke hardloper bent of juist liever een ontspannen wandeling maakt, LOOP Leeuwarden heeft voor ieder wat wils. Er zijn verschillende afstanden en categorieën waar je uit kunt kiezen. Zo is er de Kidsrun met afstanden van 1 km en 2,5 km voor de jongste deelnemers. Voor de fanatieke hardlopers zijn er de 21,1 km en 5 km afstanden, en voor degenen die graag een middenweg willen bewandelen is er de 10 km afstand. Voor de wandelaars zijn er afstanden van 22 km, 11 km en 6,5 km beschikbaar.

De sfeer tijdens LOOP Leeuwarden is altijd fantastisch. Het evenement trekt niet alleen sportievelingen uit heel Fryslân, maar ook uit andere delen van Nederland en zelfs daarbuiten. Het is dan ook een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten en samen een sportieve uitdaging aan te gaan. Bovendien is het ook een mooi moment om de prachtige omgeving van Leeuwarden te ontdekken.

Dit jaar kun je LOOP Leeuwarden ook live volgen via https://livebroadcast24.xyz/loop-leeuwarden/. Zo kun je de deelnemers aanmoedigen en de sfeer van het evenement vanuit huis ervaren. Mis het niet en meld je nu aan om het evenement live te volgen!

Foto: Tom Coehoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *