Leeuwarder Gezin over de Kook lanceert slowcookerkookboek

Esther van den Bosch van het populaire foodblog ‘Gezin over de Kook’ uit Leeuwarden, heeft haar eerste kookboek uitgebracht: “Makkelijk koken in de slowcooker”. Het boek bevat 25 recepten voor de slowcooker, variërend van soepen en stoofschotels tot desserts en gebak. Het slowcookerkookboek is vanaf 15 mei te koop bij kookwinkel van Erp in Leeuwarden. De eigenaar, Martinus Koree, heeft op vrijdag 12 mei het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Daarnaast is het slowcookerkookboek ook te bestellen via de website van Gezin over de Kook, www.gezinoverdekook.nl. De vaste verkoopprijs is €15,00.

Niet alleen stoofpotjes
“Ik kook al jaren met de slowcooker en signaleerde dat dat in Nederland steeds populairder wordt,” vertelt Esther. “Aan de andere kant weten maar weinig mensen dat je er niet alleen stoofpotjes in bereidt, maar dat je de slowcooker ook kunt gebruiken om heerlijke erwtensoep, Zwitserse sukade of zelfs chocolade-hazelnootkoekrepen mee te maken. Het was dus hoog tijd voor een slowcookerkookboek!”

Meer slowcookers door hogere gasprijs
De slowcooker is een energiezuinig, elektrisch apparaat dat eten langzaam gaart op een lage temperatuur. Het afgelopen jaar is de verkoop van slowcookers in Nederland gestegen. Een reden die kopers hiervoor met name geven, is de hogere gasprijs.
Daarnaast is dit handige apparaat ideaal voor mensen die graag gezond en smaakvol willen eten, maar weinig tijd hebben om te koken. “ ’s Ochtends vul je de slowcooker met de benodigde ingrediënten en stel je hem in. Gedurende de dag gaart hij dan het gerecht. Wanneer je thuiskomt van werk of afspraken, ruikt het al heerlijk in huis en kun je direct aanschuiven!”

Voor beginners en gevorderde slowcookerkoks!
Het nieuwe boek is geschikt voor beginners en gevorderde slowcookergebruikers. Want naast recepten geeft het boek handige tips over het gebruik van de slowcooker en hoe je bestaande recepten kunt aanpassen en geschikt kunt maken. Als kers op de taart, bevat het boek ook nog een super handige bonus, een conversietabel met kooktijden en maateenheden.

Over foodblog Gezin over de Kook
Gezin over de Kook is een foodblog dat in 2011 is opgericht door Esther van den Bosch uit Leeuwarden. Zij is moeder van twee kinderen en heeft een passie voor koken en bakken. Op haar blog deelt zij haar favoriete recepten voor de hele familie, die makkelijk te bereiden zijn met ingrediënten die iedereen in huis heeft.

1 Reactie to “Leeuwarder Gezin over de Kook lanceert slowcookerkookboek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *