Lena niet vervolgd voor lachgasgebruik

Realityster Lena, bekend van het televisieprogramma Ex on The Beach, wordt niet vervolgd omdat ze onder invloed van lachgas tegen meerdere auto’s aanreed in de Jan van Scorelstraat in Leeuwarden. Vervolging op andere gronden is niet uitgesloten.

Dit meldt de Leeuwarder Courant. Lena beschadigde op 28 april zeker zes auto’s en vernielde een metershoge haag. Buurtbewoners werden opgeschrikt door luid lawaai. De bestuurder van de auto, volgens getuigen realityster Lena, probeerde weg te rijden totdat de buurtbewoners haar tegenhielden. Bij het uitstappen vielen er meerdere ballonnen uit de auto en volgens getuigen lag er een grote lachgastank op de achterbank.

Instagramvideo

Lena ontkent dat zij lachgas heeft gebruikt, meldt politiewoordvoerder Leo Wassing van de politie Noord-Nederland. Lena plaatste voor het ongeluk een filmpje op haar Instagramaccount waarop te zien is hoe zij en haar inzittenden ballonnen in hun mond hebben. Deze waren mogelijk gevuld met lachgas. Volgens getuigen werd het filmpje echter ter plekke gewist. De video is echter wel gezien door de politie en is meegenomen in het dossier dat is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

De realityster kan vervolgd worden op basis van artikel 5, dat betrekking heeft op gevaarlijk rijgedrag. Onder dit artikel kan elk gevaarlijk verkeersgedrag vallen. Wat het Openbaar Ministerie gaat doen, is nog niet bekend.

De foto bij het artikel dient ter illustratie.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *