Groep omwonenden Groene Ster verwelkomt Psy-Fi

De festivals op de Groene Ster zijn vaak negatief in het nieuws: buurtbewoners klagen veel over geluidsoverlast, maar niet alle omwonenden zijn tegen de festivals. Ruim dertig buurtbewoners hebben een groot spandoek opgehangen om de crew van Psy-Fi welkom te heten in de stad.

‘Wij vinden het juist fantastisch dat er festivals in Leeuwarden zijn en dat is wat we nu willen laten zien door Psy-Fi welkom te heten’, zegt initiatiefnemer Foppe van der Veen tegen Leeuwarder Courant. ‘Te vaak wordt de discussie over festivals overheerst door negativiteit, rechtszaken en klachten. Maar dat is slechts één kant van het verhaal.’

Van der Veen schreef vorig jaar met een aantal buren al een ingezonden brief aan de Leeuwarder Courant om duidelijk te maken dat niet alle omwonenden van de Groene Ster tegen de festivals zijn. Over de spandoek vertelt hij ‘Deze actie wordt gesteund door zeker dertig adressen in de omgeving die positief tegenover de festivals staan.’

Tegenovergestelden

Tegenover de groep omwonenden die Psy-Fi verwelkomt, staat een groep bewoners die juist tegen het festival is. In augustus 2018 tekenden 39 mensen, grotendeels ook uit de directe omgeving van de Groene Ster, een machtiging. Hierin gaven zij actiegroep Groene Ster Duurzaam toestemming om uit hun naam te procederen tegen de vergunningen en ontheffingen van Psy-Fi.

Goede sfeer

De sfeer is ondanks alles goed. ‘Je moet deze actie ook niet zien als een sneer richting Groene Ster Duurzaam. ‘We agree to disagree’, maar we kunnen prima met elkaar door een deur. Het is alleen wel zo dat tegenstand makkelijker te mobiliseren is. Mensen die positief tegenover de festivals staan, laten zich niet zo snel horen’, vertelt van der Veen.

Psy-Fi liet in juli weten dat ze na dit jaar niet meer in de huidige vorm in Leeuwarden terugkomen. De procedures en beperkingen nopen het festival, volgens eigen zeggen, om een andere locatie te zoeken.

Bron: Leeuwarder Courant

3 Reacties op “Groep omwonenden Groene Ster verwelkomt Psy-Fi”

  1. Is alleen maar mooi dat in Leeuwarden komt!
    Zo krijg Leeuwarden beetje meer op de kaart.
    Zijn altijd azijn zeikers.
    Moeten ze maar even verplaatsen naar huisje.bij louwersoog.
    Daar is de wereld stil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *