Leeuwarder turntrainster coach/trainster van het jaar!

Iedereen vindt haar trainer of coach natuurlijk de allerbeste en allerleukste. Of het nu een voetbal-, atletiek- of turntrainer is, dat maakt niet uit. Er komt naast het training geven of coachen meer bij keken dan simpel een paar uurtjes in de sporthal staan; lessen voorbereiden, mee naar wedstrijden, contact met ouders en ga zo maar door. Deze inzet mag dan ook zeker beloond worden!

Daarom organiseert de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie (KNGU) jaarlijks het evenement ‘The Coach’. Train(st)ers en coaches kunnen worden opgegeven en maken daarmee kans om train(st)er/coach van het jaar te worden. In totaal waren er dit jaar 250 aanmeldingen binnengekomen, waaronder ook één van Chantal Vellinga, turntrainster bij Gymnastiekvereniging Leeuwarden (GVL). Al zeventien jaar zet zij zich wekelijks in voor de sport en dat met ontzettend veel plezier!

De jury heeft uit de 250 train(st)ers er negen genomineerd die kans maakten op de titel. Vervolgens kon er gestemd worden en Chantal Vellinga behoorde tot één van de drie finalisten. Uiteindelijk is Chantal met 36 procent van de stemmen de winnares geworden en mag zij zich een jaar lang coach/trainster van het jaar noemen! Trots!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *