Grandcafé Z maakt doorstart

Het faillissement van grandcafé Z werd begin vorige maand bekend gemaakt. Vrij onverwacht voor de meeste Leeuwarders. Het café aan het Zaailand liep toch prima? Voor de werknemers kwam het niet helemaal als een verrassing, maar toch kwam het ook voor hun op een onverwacht moment. Allemaal hoopten ze natuurlijk op een doorstart. Enerzijds om weer lekker een bakje koffie te kunnen drinken en anderzijds om weer wekelijks wat uurtjes te kunnen werken.

Goed nieuws, de doorstart is een feit! Smart Camels, een evenementenbureau heeft deze stap durven zetten en gaat de uitdaging aan. Maar, een evenementenbureau? Dat is toch heel wat anders dan een horecaonderneming? Dat is zeker waar, maar er is binnen Smart Camels al enige horecaervaring en daarbij is het voor het bedrijf normaal om de gastheer te zijn, alleen dan nu in een café en niet op een evenement. Zo veel verschil is er dus niet.

Wel zullen er wat veranderingen doorgevoerd worden. Grandcafé Z is natuurlijk niet voor niets failliet gegaan. De omzet was prima, maar de kosten waren vele malen te hoog. Ten eerste zal er dus bezuinigd worden op het personeel; slechts acht van de vijfentwintig mensen blijven in dienst bij het café. Ook aan de openingstijden wordt wat gesleuteld. Voor het diner kun je er nu waarschijnlijk alleen nog op donderdag, vrijdag en zaterdag terecht.

Voor de definitieve doorstart moeten we nog wel even geduld hebben. Vanaf eind deze maand, rond de 25ste, kun je waarschijnlijk weer heerlijk koffiedrinken en lunchen bij Grandcafé Z!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *