Hoe vaak flitsen de flitspalen in Leeuwarden eigenlijk?

Een witte enveloppe van de overheid door de brievenbus, daar kun je soms niet zo blij van worden. Waarschijnlijk (weer) een boete. Een snelheidsovertreding is door sommige snelheidsduivels dan ook snel gemaakt. Tien kilometer per uur te hard levert je al snel een boete op van, wat zal het zijn, zeventig euro, maar ook voor maar een paar kilometer te hard mag je twee tientjes neerleggen. Of je dacht nog net door oranje te kunnen, nee helaas, het was toch echt al rood. Weer een boete.

Nee, van boetes worden we niet zo blij. Zonde van je geld wat je zeker beter had kunnen besteden. Maar hoe zit dit eigenlijk in Leeuwarden? Hoe vaak worden de twee flitspalen in Leeuwarden eigenlijk aan het werk gezet?

De twee flitspalen waar we het over hebben staan op de Dammelaan; één op het kruispunt bij zwembad de Blauw Golf en de andere iets verderop bij het verkeerslicht waar je af kunt slaan naar NHL Stenden. Je hebt ze vast en zeker wel eens gezien. De flitspaal bij de Blauwe Golf valt nog mee: 1758 keer, waarbij 1619 keer voor snelheid en 139 keer voor door rood rijden.

De flitspaal bij NHL Stenden brengt meer geld in het laatje. Daar zijn 2716 boetes uitgedeeld: 2618 stuks voor snelheid en 98 stuks voor door rood rijden. Deze aantallen gelden trouwens voor de periode van mei tot en met augustus. Schrik. Jaarlijks wordt er naar schatting dus wel 13.500 keer geflitst in Leeuwarden! Oeps. Ben jij hier ook iemand van?

Benieuwd hoe dit in de rest van Nederland gaat? Klik dan hier.

1 Reactie to “Hoe vaak flitsen de flitspalen in Leeuwarden eigenlijk?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *