Leeuwarder Courant krijgt titel European Newspaper of the Year

Lees jij regelmatig de Leeuwarder Courant? Dan hebben we leuk nieuws. Je leest dan namelijk de best vormgegeven regionale krant van Europa! De Leeuwarder Courant heeft namelijk de titel Newspaper of the Year in de categorie regionale kranten in de wacht weten te slepen tijdens de European Newspaper Award.

Uit maarliefst 4000 aanmeldingen is er eerst een voorselectie gemaakt. In totaal deden er uiteindelijk 184 kranten uit 25 verschillende landen mee aan de 21ste editie van de European Newspaper Award. De winnaars werden bepaald door een vakkundige jury bestaande uit journalisten, wetenschappers en designers uit verschillende Europese landen. Naast de beste regionale krant, waren er onder andere ook winnaars in de categorieën beste lokale krant, beste nationale krant en beste wekelijkse krant.

De jury vindt onder meer dat de Leeuwarder Courant een relaxte lay-out heeft waardoor het leest als een magazine. Dit komt door het formaat van de krant en de manier waarop foto’s geplaatst worden. Ook heeft de LC op de voorpagina een ongewone visuele presentatie van onderwerpen die in de krant aan bod komen, wat zorgt voor een verrassing bij de lezers, aldus de vakjury.

Een mooie prestatie van de Leeuwarder Courant, gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *