Moeten winkels wel of niet open met Kerst?

Kerst, het zijn dagen waarop je gezellig samen bent met vrienden en familie en kunt genieten van elkaar. De één gaat met het gezin gourmetten, de ander heeft een uitgebreid 4-gangendiner voorbereid voor de hele familie en weer iemand anders gaat met Kerst uiteten naar zijn of haar favoriete restaurant. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Het is natuurlijk het leukste als iedereen van de familie hierbij aanwezig kan zijn, maar helaas wordt dit soms wel eens lastig in verband met verplichte werkzaamheden. Tegenwoordig zijn namelijk steeds meer winkels open tijdens de Kerstdagen. Waar dit vroeger nog ondenkbaar was, is het nu heel normaal om open te zijn met sowieso tweede Kerstdag, maar ook op eerste Kerstdag openen veel supermarkten hun deuren. Allemaal omdat wij als consumenten graag elke dag de mogelijkheid willen hebben om onze boodschappen te doen, want ja, stel dat we wat vergeten zijn. Om eerlijk te zijn, ergens is toch ook wel erg handig.

Ook woonboulevards doen hier vrolijk aan mee en zijn geopend met Kerst. Arme werknemers… Maar aan de andere kant, mensen die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld de politie of in het ziekenhuis, moet ook op komen dagen met Kerst. Dan zou je nog kunnen zeggen dat het belang bij een ziekenhuis een stuk groter is dan een supermarkt. Al met al zijn er genoeg voor en tegens de bedenken om als winkel wel of niet open te zijn met de Kerstdagen, dus wat nu de juiste keuze is…

6 Reacties op “Moeten winkels wel of niet open met Kerst?”

  1. Er zijn amper winkels open op 2e kerstdag. Er is totaal geen animo voor. 2e kerstdag is de dag voor de woonboulevards.

  2. Belachelijk dat ze open zijn zo verdwijnt toch alles want ja we lopen weer met onze ziel onder ons arm. Samen zijn en spelletjes doen of gezellig met elkaar zijn dat kan niet meer.
    Nee we moeten zo nodig naar de meubelboulevard
    Nou ik vind het echt treurig dat het zo allemaal moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *