Leeuwarden maakt kans op titel ‘Beste binnenstad van Nederland’

Jaaa, Leeuwarden maakt kans om uitgeroepen te worden tot beste binnenstad van Nederland in de categorie ‘Grote Binnensteden’! Maar er zijn meer kapers op de kust. Ook Arnhem, Enschede, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle zijn in de race en maken kans op de titel.

Het Platform Binnenstadsmanagement, een onafhankelijke kennis- en netwerkorganisatie, is de organisator van de Verkiezing Beste Binnenstad. Om de drie jaar wordt de verkiezing georganiseerd en het doel is om de samenwerkingen tussen partijen in de binnenstad te vergroten en te versterken, op een unieke en positieve manier aandacht te vragen voor binnensteden in Nederland en om de ontwikkeling van binnensteden te stimuleren.

Om in aanmerking te komen, is er in eerste instantie gekeken naar de economie, governance, levendigheid, identiteit, inclusiviteit en veerkracht van de binnenstad. Daarnaast zijn er drie wildcards weggegeven, waarvan Leeuwarden er ook één heeft mogen ontvangen. De wildcards zijn gegaan naar steden waar de afgelopen drie jaar veelbelovende, toonaangevende ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Dat doet Leeuwarden dus goed!

En nu? Nu moet Leeuwarden een bidbook aanleveren waarin ze haar ontwikkelingen van de afgelopen jaren aantoont en deze ook pitchen. Op 9 maart zal bekend worden of Leeuwarden tot de twee finalisten behoord. Na deze datum zal er opnieuw gekeken worden naar de economie, governance, levendigheid, identiteit, inclusiviteit en veerkracht van de binnensteden. Tijdens de grand finale, op 18 mei in Breda, zal de uiteindelijke winnaar bekend worden. We duimen voor Leeuwarden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *