Leeuwarden dit weekend onbereikbaar met de trein

Het is maar druk met de werkzaamheden op en rondom het station. Leeuwarden is dit weekend onbereikbaar voor treinreizigers. Dat terwijl de spoorovergang bij de Schrans ook al is afgesloten.

Het is de bedoeling dat er op 14 december een nieuwe sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden gaat rijden. Hiervoor moet het treinverkeer naar Leeuwarden helaas worden stopgezet, omdat er nogal veel objecten verplaatst moeten worden. Ook wordt de beveiliging van het spoor opnieuw ingesteld en worden systemen getest. Van vrijdag 27 november tot en met zondag 29 november zal het treinverkeer van en naar Leeuwarden daarom helemaal stil komen te liggen. Natuurlijk worden er door NS en Arriva bussen ingezet om reizigers toch nog te kunnen vervoeren. Op maandag 30 november rijden er daarnaast ook nog geen treinen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp.  

Vorige week was het treinverkeer van en naar Leeuwarden ook al deels stilgelegd door werkzaamheden. Zo werd er al vervangend vervoer geregeld tussen Leeuwarden en Buitenpost en tussen Leeuwarden en Zuidhoorn. Het meeste treinverkeer zal na dit weekend weer normaal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *