Cadeautip: Nieuwste uitgave over de Elfstedentocht

De feestdagen staan weer voor de deur. Heb je een verlanglijstje onder je neus gekregen, dan heb je geluk. Anderen moeten zelf creatief zijn. Wil je niet wéér aankomen met douchegel voor je tante of een paar sokken voor je vader? Wij kwamen een origineel cadeau tegen: een gepersonaliseerd magazine over de Elfstedentocht.

In een jaar dat we al zo weinig kunnen vanwege het coronavirus, wil je echt uitpakken tijdens pakjesavond of de kerstdagen. Je bent opzoek naar iets bijzonders, maar wilt geen vermogen kwijt zijn. Gelukkig hebben wij een goede tip. Wij kwamen namelijk een nieuw magazine tegen genaamd DCMNT. De makers bedachten meerdere documentaires in magazinevorm, waaronder een editie over de Tocht der Tochten.

Historie van 15 tochten

De historie van vijftien Elfstedentochten wordt verpakt in een veertig pagina’s tellend magazine. Het blad neemt je mee op een schaatstocht door het Friese land. Klunen, het befaamde kruisje en bijzondere details over de helden van toen. Natuurlijk blijft de barre tocht van 1963 niet onbesproken, DCMNT weidt zelfs een volledig hoofdstuk aan de held van dat jaar, Reinier Paping. Niet zo gek dat juist hij het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen.

Eigen naam op de cover

Het leuke van DCMNT Elfstedentocht is dat je het magazine kunt personaliseren. Elk exemplaar wordt namelijk afzonderlijk gedrukt. Dat betekent niet alleen dat de naam van de ontvanger op de cover staat, maar ook dat je zelf een voorwoord (tip: een sinterklaasgedicht) kunt schrijven. Daarnaast is er een persoonlijke foto bij het voorwoord te plaatsen. Bovendien steunt elke dcmnt-aire een goed doel, in dit geval het Foppe Fonds van Foppe de Haan. Van ieder verkocht exemplaar gaat een euro naar de stichting.

De magazines zijn uitsluitend te bestellen via www.dcmnt.nl. Daar zijn ook andere gepersonaliseerde themamagazines te vinden.

Hoofdfoto: Nationaal Archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *