Expositie combineert vintage kleding met fotografie

Frieda Mellema van Lab71 is fotograaf, styliste en vintage interieur deskundige. Ze heeft al een flinke portfolio opgebouwd. Ze werkt regelmatig voor Uniquole Den Haag en haar foto’s stonden eerder al in Elle, Decor, Fashion Times en Vrij Nederland. Nu is Frieda weer even terug in haar geboortestad Leeuwarden voor een unieke samenwerking met  Gitte Wolters van Designed for Maria. Samen exposeren ze op 22 en 23 juni vintage kleding en de bijbehorende foto’s, die dan ook nog eens te koop zijn. 

Frieda heeft veel inspiratie, ze is een dromer en praat niet graag over haar werk. Liever laat ze het zien. ‘Het is moeilijk uit te leggen, omdat het een manier is van orde scheppen in mijn hoofd. Mijn hoofd zit vol met losse gedachten, die ik rangschik en koppel en dat wordt dan een poëtisch beeld. Het is een mix van design, kunst, mode en soms hergebruik. De hoofdtonen in mijn werk zijn: breekbaar en vrouwelijk, kinderlijk, naïef, beetje humor, imperfectie, vervreemding, poëtisch evenwicht, minimalisme en daarnaast zit er altijd wel een verhaal achter.’ De fotograaf werkt regelmatig voor Uniquole Den Haag. ‘Dat is ook mijn agency en mijn werk bestaat uit: portretfotografie, buitenruimte fotografie, architectuur en ik fotografeer voor verschillende binnen en buitenlandse designers. Dit vind ik heel fijn om te doen! 

Expositie mooi, verfijnde vintagekleding
En nu is Frieda bezig met een leuk project in samenwerking met Gitte Wolters. Zij is eigenaresse van de vintage winkel Designed For Maria in Leeuwarden. ‘We zijn goede vriendinnen en voelen elkaar goed aan. Gitte wist precies de juiste kleding te selecteren uit haar collectie. Ik heb van haar mooie verfijnde vintagekleding stillevens en japon portretten gemaakt op een eigenzinnige manier en verhalend in beeld gebracht. We willen dit exposeren op 22 en 23 juni in de Sacramentstraat 24. Dit is een prachtig pand dat zo goed aansluit op onze beleving, waar de unieke vintagekleding en de foto’s die daarvan gemaakt zijn heel goed tot hun recht zullen komen. Kom langs en laat je verrassen door deze bijzondere sfeer. De geselecteerde vintagekledingstukken, accessoires en de bijbehorende foto’s zijn ook te koop’ 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *