Kent u Le Sandre nog?

Dry aged meat, bakpaling en de Leeuwarder Zilte Zeeworst: je vond het bij Le Sandre! Kent u de viszaak nog?

Le Sandre was een visrestaurant aan de Eewal en begon als restaurant ’t Kookpunt. Dit is uit noodzaak veranderd, omdat een winkeltje in Rotterdam nagenoeg dezelfde naam had. Omdat de eigenaar van de winkel dreigde met rechtszaken aan te spannen, veranderde de naam, het e-mailadres, logo in Le Sandre, het Franse woord voor snoekbaars.

Vis- en vleesgerechten

Gelukkig kwamen de meeste gasten toch al voor de heerlijke visgerechten van Le Sandre. En daar is het restaurant zich vanaf dat moment ook in gaan specialiseren, maar je vond hier ook enkele heerlijke vleesgerechten.

Zo kon je hier kiezen voor ‘dry aged meat’, rundvlees dat pas na vier weken rijpen wordt gegeten en een intensere smaak krijgt. Ook een combinatie van vlees en vis was mogelijk: biefstuk versus bakpaling. Je at dan een combinatie van gebakken paling en gerijpte biefstuk, citroenoregano, aardappeltjes en gebrande mosterd.

Leeuwarder Zilte Zeeworst

Een van de dingen die je bij Le Sandre kon halen was de Leeuwarder Zilte Zeeworst! Dat is een gedroogde visworst dat voor zeventig procent uit IJsselmeer- en Waddenvis en voor dertig procent uit kalfsvlees bestond.

Na negen mooie jaren kwam er in 2017 een einde aan Le Sandre. Eigenaar Syb wilde zich meer gaan focussen op zijn gezin, de vof die hij samen met zijn ouders heeft en zijn hobby visroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *