De bloemetjesmarkt op Hemelvaartsdag is na twee jaar weer terug(!) in de binnenstad!

Het is een traditie op Hemelvaartsdag in Leeuwarden: de bloemetjesmarkt! Na twee jaar is de jaarmarkt weer terug in de binnenstad en de honderden gevulde kramen zorgen voor een prachtig gekleurde bloemenzee in allerlei soorten en maten.

De bloemetjesmarkt is een eeuwenoude traditie in Leeuwarden! Er wordt geschat dat de markt zo’n driehonderd jaar oud is. Dit jaar vind je de bloemetjesmarkt op het Wilhelminaplein, het Ruiterskwartier, de Wirdumerdijk, de Nieuwestad en Schavernek. Ook staat ‘bloemenkoning’ Michel Saarloo als standwerker op de markt.

Amsterdamse humor

Michel Saarloo gooit zijn bloemen en opmerkingen het publiek in. Normaal gesproken reist hij het hele jaar door Europa om daar zijn Hollandse bloemen aan de man te brengen. Twee keer per jaar vertoont hij zijn kunsten in Nederland. Eerder dit jaar gebeurde dat op goede vrijdag in Groningen. Zijn tweede ‘optreden’ is komende donderdag in Leeuwarden.

De bloemetjesmarkt is op 26 mei, van 08.00 uur tot 18.00 uur. Zoals gezegd vind je al het bloemenpracht op de vind je de bloemetjesmarkt op het Wilhelminaplein, het Ruiterskwartier, de Wirdumerdijk, de Nieuwestad en op Schavernek. De toegang is gratis!

In 2015 stond Saarloo ook op de bloemetjesmarkt. De Leeuwarder Courant maakte daar onderstaande video over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *