House of Colour: kleurrijk, gezellig en duurzaam wonen

Aan het Naauw in onze binnenstad vind je de knusse woon- en cadeauwinkel House of Colour! De naam zegt het al een beetje: de winkel barst van de prachtige en kleurrijke kussens, kleding, accessoires en ander moois. En dat is allemaal te danken aan een best spannende beslissing van eigenaresse Bettina, acht jaar geleden.

Voordat Bettina het Naauw opfleurde, werkte ze als communicatieadviseur voor verschillende overheidsorganisaties. Daar voelde ze zich op een gegeven moment niet meer op haar plek, vertelt ze. “Ik heb in mijn studententijd heel wat jaartjes op de woonafdeling van de V&D gewerkt en ongeveer twaalf jaar geleden begon ik een webshop in woonaccessoires. Dat deed ik er naast. Ik ben toen met mijn partner, die ook een eigen onderneming heeft, gaan sparren.”

Passie voor woninginrichting

Uit dat gesprek werd eigenlijk al vrij duidelijk dat Bettina haar passie bij woninginrichting lag. “Ik twijfelde wel over het starten van een eigen onderneming, want ik keek in het begin vooral naar de nadelen, zoals werken in het weekend. Ik ben er uiteindelijk beter over gaan nadenken en besefte: iets doen waar je gelukkig van wordt en energie van krijgt, is erg belangrijk voor mij.”

Daaropvolgend besloot Bettina om in de recessieperiode haar vaste baan op te zeggen en het idee voor haar fysieke winkelpand uit te werken. Veel mensen verklaarden haar voor gek, “maar ik zei: als het negatief uitpakt, heb ik het in ieder geval gedaan. Dan plak ik na een jaar een sticker met ‘opheffingsuitverkoop’ op het raam en kan ik deze droom van mijn lijstje afvinken. Maar we zijn nu acht jaar verder en zitten er nog!”

Duurzame materialen en Nederlandse merken

En House of Colour gaat hartstikke lekker! Of het nou gaat om het servies van HKliving, de kussens van Urban Nature Culture of de woonaccessoires van Zusss: je vindt het (en nog véél meer) hier aan het Naauw. En ook goed om te weten: waar mogelijk worden er producten verkocht die op een duurzame manier zijn gemaakt. Dat betekent dat er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van gerecycled materiaal.

Bij House of Colour vind je verder ook veel Nederlandse merken. “We hebben een leuke band met de leveranciers opgebouwd, net zoals met de klanten”, vertelt Bettina. “Tijdens corona hebben wij veel bestellingen gekregen van klanten die het leuker vonden om bij ons te kopen dan via het internet. Het is heel leuk om te horen dat klanten je de verkoop gunnen.”

Kussens meenemen om te testen

Over klanten gesproken: op het gebied van klantvriendelijkheid doen de dames zo veel mogelijk. “Klanten vinden het soms lastig om bankkussens te matchen met de kleuren thuis. Wij geven dan de optie om ze even op zicht mee te nemen, zodat ze thuis rustig kunnen kijken. Natuurlijk noteren we de gegevens, maar men hoeft niet een rijbewijs of iets dergelijks achter te laten.”

“We vragen ze om de producten de volgende dag terug te brengen. Sommige mensen staan echt versteld van onze service. Het vertrouwen dat je geeft. En als het niet goed is, brengen ze het weer terug.” Bettina is aan het Naauw helemaal op haar plek, geeft ze aan. Complimentjes over de omgeving, de gezelligheid en de ondernemers die elkaar ondersteunen worden meerdere malen gegeven.

Is er dan niets dat er in de toekomst gaat veranderen? Jawel hoor. Als het aan de winkeleigenaresse ligt, wordt het assortiment nog flink uitgebreid. “Dan denk ik aan dingen als klein meubilair. Maar, daar heb ik wel een groter pand voor nodig. Dat komt allemaal nog!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *