Een avondje lekker lachen kan het beste tijdens de Comedy BaZement in Grand Café Z!

Een avondje lekker lachen. Waar kan dat nu onbezorgd? Nou, gewoon, bij de Comedy BaZement in Z Leeuwarden! Tijdens een avondvullend programma zorgen verschillende comedians, waaronder Chris van der Ende, ervoor dat jij met tranen van het lachen weer naar huis gaat.

Voor het geval je nog niet weet wat de Comedy BaZement is, leggen we het je graag even uit. De BaZement, een van de zalen van Z Leeuwarden, wordt eens in de twee weken omgetoverd tot een comedycafé! Met optredens van drie of vier hele toffe comedians, onder het genot van een drankje en een eventueel hapje, wordt het een hilarische avond uit.

Uitverkochte eerste editie

De eerste editie van de Comedy BaZement, was een daverend succes en he-le-maal uitverkocht! Marenne, een van de organisatoren van het evenement, vindt het supergaaf: “Voorafgaand aan de Comedy BaZement hebben we een editie georganiseerd voor een studentenvereniging, ook om het evenement onder studenten bekendheid te geven. Wij kijken bij Z Leeuwarden enorm uit naar de vervolgedities van de Comedy BaZement. Het zijn fantastisch leuke avonden!”

Een van de mensen die je kan tegenkomen is Taco, die als MC vaak de avond aan elkaar praat. “Het is heel gaaf dat ik dat vertrouwen krijg. Ik treed zelf ook op als comedian en het is een andere rol. Het mooie is dat het andere skills van je vergt. Om daar mee bezig te zijn is echt tof”, vertelt hij.

Meer regie dan alleen spelen

Bij Taco en Chris is het idee voor de Comedy BaZement overigens begonnen, vertelt Taco. “We waren op zoek naar een plek waar we meer regie hadden over de invulling van de avond en dan moet je het eigenlijk zelf organiseren. Toen Chris een berichtje kreeg van Haise (Z Leeuwarden) met de vraag om eens in Leeuwarden te komen spelen, ben ik meegegaan en zo is het een beetje ontstaan. Chris is heel goed op het podium, met zijn tweeëntwintig jaar ervaring. Ik ben speel nog niet zo lang, een paar jaar nu, dus regel ik vooral de dingen ernaast.”

Het duo houdt veel van Leeuwarden en de sfeer in Z Leeuwarden, geeft Taco aan. “Het is echt fantastisch hier! We kunnen ons richten op de comedy, dat is waar wij goed in zijn, en Z doet waar zij goed in zijn. Dat doen ze fantastisch. En de crew is hartstikke leuk!

Dat MC’en doet Taco trouwens met heel veel plezier. Tijdens ons gesprek wil hij graag vertellen over hoe belangrijk het is om als MC je werk goed te doen, want: “je bent eigenlijk in dienst van de comedians zelf. Je kunt wel heel grappig doen en af en toe even je momentje pakken, maar de beste MC’s zijn grappig, duidelijk en leiden de avond. Wat je ook wel ziet is dat ’een MC teveel voor zichzelf bezig is, wat natuurlijk heel verleidelijk is.”

Comedycursus

Om de twee weken kun je op donderdag genieten van de Comedy BaZement. Vanaf dertig september wordt er op die donderdagmiddagen ook een Comedycursus gegeven door comedian Chris van der Ende! Benieuwd of er nog een plek te reserveren is voor de Comedy BaZement? Neem gerust contact op met Z Leeuwarden! Wees er wel snel bij, want zowel de comedyavond zelf als de cursussen van Chris zijn populair. Dus twijfel niet langer: je gaat er geen spijt van krijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *