Het olympisch kwalificatietoernooi curling komt 2021 naar Leeuwarden

Foto: ANP

Het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling 2021 wordt gehouden in Leeuwarden. Het evenement met gemengde teams (mannen en vrouwen) is van 4 tot en met 19 december in de Leeuwarder Elfstedenhal. Nooit eerder fungeerde Nederland als gastland bij een internationaal curlingtoernooi van deze omvang.

Burgemeester Buma: “Wereldwijd zal er veel aandacht voor zijn, zeker in landen als Canada en de Verenigde Staten waar curling een grote sport is. Een primeur voor Nederland en een mooie aanvulling op de al rijke Friese historie op het ijs.”

Nog drie tickets te bemachtigen

Bij het toernooi voor de olympische spelen in Peking kunnen nog drie mannenteams een ticket bemachtigen. Het Nederlandse team kan zich voor het eerst in de geschiedenis kwalificeren voor de Winterspelen.

De concurrentie zijn van: Italië, Noorwegen, Japan, Duitsland, Denemarken en Zuid-Korea. Op basis van hun WK-klassering zijn Zweden, Groot-Brittannië, Zwitserland, de ploeg van het Russisch Olympisch Comité (ROC), Canada en de Verenigde Staten al zeker van een olympisch ticket, naast gastland China.

Behalve voor het heren OKT is Leeuwarden ook het toneel voor het OKT dames en gemengde dubbelteams. De kwalificatietoernooien voor vrouwen en gemengde teams zijn dus ook in Leeuwarden, maar daar doet Nederland niet aan mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *