Het is vakantie! Dus: we gaan leuke dingen doen in het Fries Landbouwmuseum

Het aftellen is begonnen, het noorden maakt zich op voor de zomervakantie. Aan het weer zal het de komende tijd niet liggen. En wie denkt er met deze temperaturen aan wol? Het Fries Landbouwmuseum in ieder geval wel, want ze hebben een prachtige expositie over 100% wol. Daar horen ook diverse workshops en kinderactiviteiten bij.

Zo vind je in het Fries Landbouwmuseum een speurtocht ‘Kraak de Kluis’, een escaperoom over schapen en wol. Kinderen vanaf zes jaar moeten acht opdrachten oplossen, die naar een code leiden. Met die code kunnen de kinderen dan de kluis van het museum kraken.

Daarnaast is er de hele zomervakantie op woensdagmiddag om 13 uur een kinder-doemiddag. Onder begeleiding van hun educatiemedewerker mogen kinderen een schaapje vilten en daar een sleutelhanger van maken. Voor deze middag moet er wel worden gereserveerd.

Workshop vilten, weven en spinnen

Tijdens de expositie 100% wol worden door professionals diverse workshops gegeven. Zo is er de workshop weven, gegeven door Feikje Luxwolda. Ze is een ervaren wever en van haar zijn er in de expositie verschillende tapijten en dekens te zien.

De workshop is bedoeld voor beginners. In één dagdeel wordt een wollen kussenhoes gemaakt. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, maar wees er snel bij!

Verder zijn er op diverse dagen nog workshops vilten en spinnen en spinnen op een spintol. Daarnaast is er nog de expositie ‘Gelok’ over de geschiedenis van de veemarkten en veehandel in Fryslân.

Je vindt alle informatie op de website van het Fries Landbouwmuseum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *