Snackgelok en Romte: verrassend theater van Tryater

Deze zomer kom je toneelgezelschap Tryater uit Leeuwarden op een wel hele verrassende manier tegen. Levensgrote patatbakjes vormen audio-installatie Snackgelok. Ze staan op festivals en je kunt er gratis in gaan liggen. In het najaar trekt Tryater met Romte langs locaties die te maken hebben met wonen.

Iedereen kent het gevoel blij te worden van een vette hap op vrijdagavond, je dagelijkse coffee to go of het wekelijks online bestellen van nieuwe kleren. Omdat je het verdiend hebt. Hoewel we weten dat het niet altijd goed voor ons is en voor de wereld waarin we leven, consumeren we in onze levens heel wat af.

Levensgroot patatbakje

Bij Snackgelok lig je in een levensgroot patatbakje en luister je naar een muzikale compilatie van audiofragmenten waarin mensen vertellen over hun drift om te consumeren en het geluk dat ze daaraan ontlenen. Je ‘snackt’ als het ware hun verhalen. Naast het genot komt ook de keerzijde van snackgeluk aan bod. Want wanneer is het genoeg?

Je komt Snackgelok in Leeuwarden tegen tijdens festival Welcome tot he Village (15 t/m 17 juli). Ook spot je de levensgrote patatbakjes onder andere in Groningen (Noorderzon, 18 t/m 28 augustus).

Woningnood

In het najaar brengt Tryater de locatievoorstelling Romte. In deze komische en kritische sitcom reis je samen met vier personages door de tijd. Met hen (her)beleef je de woningnood in de jaren ‘50, de uitbundige woonideeën van de jaren ‘70 en de individualisering in de jaren ’90. Om uiteindelijk terecht te komen in het heden, waar een nieuwe wooncrisis zich aandient.

Het meertalige en muzikale Romte speelt vanaf oktober op verschillende toepasselijke locaties in Friesland, waaronder in Leeuwarden. Houd voor speellijst en kaarten tryater.nl in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *