Heb jij Amoertijgers Aïda en Vadim al in de AquaZoo gezien?

Sinds eind april is Friesland twee tijgers rijker: Aïda en Vadim! Ze hebben hun intrek genomen in het nieuwe tijgerverblijf van meer dan vijfduizend vierkante meter in AquaZoo.

Eigenlijk zijn de tijgerverblijven in tweeen gesplitst. Zo heeft elke tijger een eigen leefgebied. Dat is belangrijk, omdat tijgers eigenlijk liever in hun eentje leven. Op deze manier kunnen allebei de tijgers aan hun nieuwe omgeving wennen, maar ook aan elkaar.

“Maar als het goed gaat, kunnen we deze verblijven over een tijdje eenvoudig met elkaar verbinden en kunnen ze hier samen rondlopen”, vertelt general manager Jeroen Loomeijer in een persbericht.

Leeggepompte waterplassen

Voor het verblijf in het oosten van de dierentuin zijn twee plassen met water leeggepompt. Waar eerst karpers, zeeleeuwen en kroeskoppelikanen zwommen, zijn nu grotten, heuvels, een waterloop en klimbomen gekomen.

Rondom het verblijf zijn zeven plekken te vinden waar je meer kunt leren over de Amoertijger en zijn leefgebied, hun rol in het ecosysteem, maar ook over de bedreigingen in de natuur en wat ze zelf kunnen doen om de situatie in het wild te verbeteren.

Foto: AquaZoo/Bart Lindenhovius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *