Hakss: Hairstyleman met een plan

Eigenlijk was het de bedoeling pas eind dit jaar terug naar Leeuwarden te komen. Echter, het pand op de Kelders ontdekt Haksshairstyling-eigenaar Hakar Esmail per toeval. Nu hij ‘Back in Town’ is, kunnen dames en heren bij hem terecht voor perfect geknipt en verzorgd haar en heerlijke gezichtsverzorging. Bovendien heeft hij mooie toekomstplannen. 

Schuur
Al van jongs af aan is Hakar gepassioneerd van het kappersvak. In de schuur achter huis begint hij met het knippen en verzorgen van zijn familieleden. Vervolgens werkt hij ruim zes jaar bij verschillende kappers en bouwt hij een uitstekende naam op, om in 2016 zijn eerste eigen zaak in Meppel te openen: Haksshairstyling. ‘Ik kon in eerste instantie in Leeuwarden geen geschikt pand vinden. Bovendien wilde ik mij niet in een al te kleine stad vestigen. Meppel voldeed aan mijn wensen’, vertelt Hakar. ‘Veel van mijn oude klanten uit Leeuwarden wilden nog steeds door mij geknipt en verzorgd worden. Het plan was eind dit jaar mijn tweede filiaal in Leeuwarden te openen. Maar per toeval kwam ik dit pand op de Kelders tegen. Zo’n mooi pand in de binnenstad kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Zodoende opende ik hier in maart de deuren al,’ vult hij aan. 

Visitekaartje
Hij staat voor kwaliteit en biedt meer dan een knipbeurt. Gaandeweg ontdekt hij namelijk dat hij niet enkel knipt, scheert en verzorgt, maar bijdraagt aan de gehele uitstraling van zijn klanten. ‘Jouw uiterlijk is je visitekaartje. Het is de eerste indruk. Daarom hebben we veel aandacht voor de verzorging van het haar en het gezicht,’ aldus de ondernemer. Naast haarverzorging, epileren ze ook je wenkbrauwen en bieden ze een heerlijk stoom- of scrubmassage voor het gezicht. Hij vervolgt: ‘Iedere klant is voor ons een visitekaartje. De mannen en vrouwen lopen hier verzorgd de zaak uit. En als zij tevreden zijn, stralen ze dat uit en vertellen ze dat graag door.’ 

Dromen komen uit
‘We zijn er voor iedereen. Wanneer je er perfect bij wilt lopen, ben je bij ons aan het juiste adres. Met of zonder afspraak, loop gewoon binnen.’ Hij wil zijn kwaliteit waarborgen, daarom  is hij ondertussen druk met de lancering van zijn eigen lijn van haar- en verzorgingsproducten. Tevens wordt zijn droom langzaam werkelijkheid: ‘Ik wil heel graag door heel Nederland franchises openen. De eerste stap is gezet en voor 2019 hebben we al een locatie op het oog.’ 

Hij heeft vooruitgedacht: ‘Ik heb bewust voor Hairstyling in de naam gekozen. Ik heb ambitie om internationaal te gaan en daar past een internationale naam bij.’ Hakar is een man met een plan en oog voor verzorging en kwaliteit. Dat merk je wanneer je bij Haksshairstyling komt. 

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *