Ongedwongen genieten bij Muziekcafé Scooter’S 

Muziekcafé Scooter’S staat al bijna 15 jaar garant voor een ongedwongen avondje uit. Wij vroegen ons af wat de ingrediënten zijn voor zo’n topavond. Wist je bijvoorbeeld wel dat stamgast Wiebe hier al dertien jaar over de vloer komt? Ondertussen heeft  Scooter’S  een leuk nieuwtje voor je: de vrijdagmiddag- en zaterdagmiddagborrel.

Rollin’ on a River
Muziek staat centraal in het café van Ton Eijer en Ali de Vries. Ton is vervent muziekliefhebber en zorgt dat elke vrijdag- en zaterdagavond toffe bands uit binnen- en buitenland op het podium staan. Wanneer er geen band speelt, draait er pop, disco, soul en rock, zo nu en dan voorzien van de bijbehorende videoclip. ‘Een alternatief hitje dat het altijd goed doet is Animal van Neon Trees. Iedereen kent het eigenlijk wel en het refrein wordt altijd uitbundig meegezongen. Tijdens onze Karaoke Show van donderdagavond is Proud Mary van Tina Turner erg populair. Al vragen mensen vaak om Rollin’ on a River, maar we snappen wat men bedoelt. Wonderwall van Oasis en Wannabe van Spice Girls doen het ook altijd goed,’ aldus Ton.  

Waarmee proost men het liefst in Scooter’S?
‘De meeste mensen drinken hier een tapbiertje met de keus uit Jupiler en Hertog Jan. Al vallen de Tripple Karmeliet en de Amerikaanse bieren van Goose Island ook erg in de smaak. Bovendien is er steeds meer vraag naar Gin en Vodka en natuurlijk is Fireman nog steeds hot bij ons,’ vertelt Ton. 

Ongedwongen genieten
Er komen natuurlijk ontzettend veel leuke mensen in Scooter’S en je komt er alle leeftijden – van 18 tot 68 – tegen. Toch durven we het aan naar de leukste stamgast te vragen. Ton’s antwoord is helder: ‘Wiebe! Hij is er elke zaterdag, en dat al dertien jaar lang. Hij is spastisch en zit in een rolstoel, maar dat weerhoudt hem er niet van bij ons te genieten van muziek en een paar biertjes. Hij voelt zich helemaal ontspannen als hij bij ons is en hoort er gewoon bij.  Hij gaat helemaal los op de livemuziek en vraagt met regelmaat ZZ Top en AC/DC aan. Om een uur of drie is het dan wel mooi geweest en haalt Taxi Jelle hem op.’ Een betere stamgast kun je je niet wensen lijkt me. 

Welkom Piet!
De sfeer zit er dus goed in bij Scooter’S. Ondertussen zitten Ton en Ali niet stil en blijven zij naar de mogelijkheden van de straat kijken. ‘We willen al jaren dat de straat wordt afgesloten en een soort boulevard wordt. De komst van onze nieuwe buren van de snackbar Hola van El Toro heeft ons doen besluiten vanaf nu elke vrijdag- en zaterdagmiddag ook open te zijn voor de middagborrel. Bovendien heeft Petro van der Kooi – beter bekend als Piet – zijn intrede gedaan in ons team. Piet zal in de middag achter de bar te vinden zijn, zodat je niet alleen ’s avonds, maar ook ’s middags geniet van de gezelligheid van Scooter’S met soms een themamiddag of singer-songwriter on stage.’

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *