Geen ruimere winkelopeningstijden in Leeuwarden

Dat er veel verschillende meningen zijn over de tijden waarop winkels in Leeuwarden geopend moeten zijn, is inmiddels wel duidelijk. De één vindt het overbodig, terwijl de ander het juist wel weer handig vindt om op een dinsdagavond rond 23.00 uur even de stad in te kunnen.

De inwoners van Leeuwarden, ofwel de consumenten, hebben hun mening, maar ook de ondernemers hebben zo hun eigen standpunt, wat wel bleek uit de onlangs verschenen column van onze vaste columniste Greetje en vervolgens de reactie van Anton Klapwijk, eigenaar van de Zuivelhoeve, hierop.

Het voorstel was om winkeliers de mogelijkheid te geven, want het is zeker niet verplicht, om van maandag tot en met zondag open te zijn van ’s ochtends zes uur tot ’s avonds twaalf uur. Met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, dan moeten alle winkels gesloten zijn.

Het bleek niet makkelijk voor de gemeenteraad om een beslissing te nemen; op 22 januari zou een besluit genomen worden, maar dit werd uitgesteld. Nu is het wel duidelijk geworden wat er met de winkelopeningstijden in Leeuwarden gaat gebeuren. Ze blijven hetzelfde als voorheen. Alleen D66, de VVD en deel van de PvdA waren voor de verruiming en hierdoor was er geen meerderheid.

Bron: Omrop Fryslân

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *