Geen eerste klas meer bij Arriva, maar we krijgen er veel handigs voor terug

Arriva is al een tijdje druk bezig met het ombouwen van haar treinen en nu weten we onder andere waarom: vanaf december zal de eerste klas in de treinen van Arriva namelijk verdwijnen. Overigens geldt dit alleen voor de Arrivatreinen in Groningen en Friesland. Naast het ombouwen van treinen zullen er ook nieuwe treinen worden aangeschaft.

Laten we eerlijk zijn, die acht, misschien zestien stoelen per trein zijn ook niet echt een volwaardige eerste klas te noemen. Het enige verschil met de tweede klas is de leren bekleding in plaats van het donkerblauwe stof, een klein privéprullenbakje en de armleuning in het midden tussen de stoelen. Sterker nog, in treinen op sommige trajecten kun je rustig plaatsnemen op de eerste klas stoelen, daar wordt al langer geen onderscheid meer gemaakt.

Er gaat meer veranderen dan alleen de verdwijning van de eerste klas. We gaan er als treinreiziger dan ook zeker op vooruit. Met usb-aansluitingen voor het opladen van je telefoon, meer reisinformatie op de schermen over aansluitingen en aankomsttijden, klaptafeltjes zodat je gemakkelijk op je laptop kunt werken en een afgesloten stiltecoupé, wordt het reizen in de tweedeklas bijna eerste klaswaardig. Klinkt goed!

Bron: Omrop Fryslân

1 Reactie to “Geen eerste klas meer bij Arriva, maar we krijgen er veel handigs voor terug”

  1. Nu de invalidetoiletten nog iets verkleinen zodat men met een scootmobiel bij de fietsen kan staan. Sta nu bij het toilet als ik op de scoot op reis ga. Boze gezichten van mensen met fietsen die er nauwelijks langs kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *