Friesland als enige nog geen regenboogprovincie

Alle provincies in Nederland zijn een regenboogprovincie behalve Friesland. De discussie of wij dat moeten worden, loopt al een tijdje en sinds het emotionele moment van Sipke Jan bij First Dates is het weer het gesprek van de dag.

Door een regenprovincie te worden geven provinciale overheden een duidelijk signaal af dat ze de veiligheid en sociale acceptatie van de LHBT (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender) willen steunen. De provincie Drenthe was de eerste regenboogprovincie van ons land. De andere provincies volgden al snel, behalve Friesland.

Voor een aantal mensen is het maar een vlag, maar voor de LHBT is het meer dan een vlag. Het is een statement van acceptatie en het niet tolereren van discriminatie en geweld, tegen mensen die verliefd op elkaar zijn. Zelfs nu, in 2020, worden mensen nog steeds gediscrimineerd omdat ze houden van wie zij willen houden en zijn wie zij zijn. 

De PvdA, D66, GroenLinks, SP en PvdD vinden dat Friesland inderdaad een regenboogprovincie moet zijn en ze zijn daarom een online petitie gestart. De petitie is al meer dan tweeduizend keer getekend! Deze partijen willen op 25 maart 2020 het hijsen van de vlag opnieuw in stemming brengen. 

Bron: Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân

4 Reacties op “Friesland als enige nog geen regenboogprovincie”

  1. Verbazingwekkend dat Friesland de enig provincie is die nog niet deze vlag hijst. Hier moet heel snel verandering in komen!!

  2. Echt belachelijk dat een handjevol stemmers moeten bepalen voor bestuurlijk Friesland of ze je als mens welkom heette zoals je bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *