Binnenkort geen tabak meer verkrijgbaar bij tankstation en supermarkt

Een meerderheid in de Tweede Kamer staat achter het plan om de verkoop van sigaretten in tankstations en supermarkten al komend jaar terug te brengen naar nul. Volgens de partijen moet het kabinet een deal maken met de moederbedrijven.

Het CDA en de ChristenUnie kwamen donderdag 20 februari met een motie over de verkoop van sigaretten in tankstations en supermarkten, meldt het AD. Als winkels zich niet aan de afspraak willen houden, worden ze gedwongen met een wettelijke verplichting.

De branche is momenteel bezig met het uitvoeren van een uitstalverbod. In supermarkten mogen tabaksproducten vanaf 1 juli niet meer in het zicht van klanten staan. Voor kleinere verkooppunten is de deadline 1 januari 2021.

Een meerderheid van in elk geval CDA, ChristenUnie, D66, SP, GroenLinks, PvdA, 50Plus, Partij voor de Dieren en SGP wil nu zelfs dat de staatssecretaris van Volksgezondheid een snelle afbouw van de verkoop van tabak tot nul moet regelen. Het is de bedoeling dat tabakswaren in de toekomst alleen nog maar in speciaalzaken verkrijgbaar zijn.

2 Reacties op “Binnenkort geen tabak meer verkrijgbaar bij tankstation en supermarkt”

 1. Wat en bullshit.
  Nadat de horeca en tabak winkeltjes, waaronder ook kleine boek handelaren en kleine kapper zaakjes kapot zijn gemaakt, krijgen er nu ook wat grote jongens een trap in het kruis. Een wie is er meer dan wie dan ook de pisang? De tevreden taalgebruiker. En waarom? Omdat de paranoia in dit land compleet op hol geslagen is en omdat de accijns zo lekker zijn. Als het werkelijk zo was dat de kosten van de zorg door roken zo uit de pan rezen, waarom wordt de accijns op tabak dan niet exclusief uitgegeven afb het drukken van die kosten. Het is echt niet de leeuw op het pakje Samson of de twee baboes op” de javaanse jongens” die het gezicht zijn van de stijger de kosten in de zorg. Sterker nog. De mens heeft het leven aal zo uitgerekt dat de gemiddelde pensioen gerechtigde leeftijd bestaat uit mensen die op een natuurlijke wijze zich allang niet meer in leven zouden kunnen houden omdat ze geen tand met in hun mond hébben en de artrose het jagen en verbouwen van voedsel het dat allang onmogelijk heeft gemaakt. Maar we zijn met zijn allen zo bang voor de dood geworden, dat die tot het oneindige uitgesteld moet worden. Here God bespaar me het idee dat er straks allemaal Rob de Nijsjes rondlopen die perse met hun 75e nog een keer papa moeten worden. En ondertussen zijn er zoveel mensen en is de aarde zo verziekt met plastic, cfk’s, drijfgassen en ander vergif en zijn zelfs de kleine stukjes aardbol waarop nog een tijger of neushoorn rondloopt zo vervuild, dat als we ze niet voor “de pret” doodschieten, ze wel kanker krijgen VDAB n onze afvalstoffen. Een het pakje shag zou het gedaan hébben. Werd blij dat er nog altruïstische mensen zijn die roken, op een normale leeftijd sterven en plaats maken voor de terugkeer van de wolf.
  Laten n we beginnen te stoppen met alles ik plastic te verpakken en boetes te heffen of de accijns te verhogen op spullen ingepakt of vervaardigd van plastic, want de enigen die nu lachen zijn de zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie.
  Elk mens weet dat 6 miljard mensen er 4 miljard teveel zijn om nog enig evenwicht in de natuur te behouden en in plaats van het vroegtijdig sterven aan te moedigen neemt men het sigaretje weg wat een eigen gekozen manier idd om op een prettige manier, wat vroeger de laatste adem uit te blazen. En dan nog wat. Hoe zit het met de drank en de slijterijen.
  Uit persoonlijke ervaring weet ik dat drank meer stuk maakt dan nicotine een dat mag gewoon doorgaan. Ik durf mijn handen in het vuur te steken voor de zekerheid dat er zelden huiselijk geweld is geweest ivm nicotine in verhouding tot alcoholgebruik en dat er meer verkeersdoden vallen die drank als door tabak. Maar ja . Ze zoeken het maar uit. Ik heb er tabak aan.
  Want drank maakte me agressief terwijl tabak meer kalmeert. Daarom heb ik drank afgezworen, maar van mijn pruik blijf je af. Of je krijgt een beuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *