Franabliss: alles dat te maken heeft met groen én creatief

Altijd al eens willen weten hoe je jouw planten nou echt goed verzorgt? Of ben je op zoek naar een mooi persoonlijk cadeautje? Dan zit je bij Fran van Franabliss helemaal goed! Sinds 2019 vind je hier alles dat te maken heeft met groen én creatief.

Franabliss is vlak voor de coronacrisis, in 2019, ontstaan. En dat gebeurde met een wel heel mooie reden: “Ik wilde alleen nog doen waar ik zelf een echt goed gevoel bij kreeg. Én waar ik andere mensen echt blij mee kon maken. Ik ben toen gestopt met mijn baan en met Franabliss begonnen”, vertelt ze. Ze kon niet kiezen tussen groen en creatief, dus besloot ze allebei te doen. Al vrij snel merkte ze dat het een perfecte combinatie is: de webshop begon gelijk te lopen.

Urban jungle

Bij Franabliss vind je, zoals gezegd, alles dat te maken heeft met groen en creatief. Dat betekent bijvoorbeeld plantenstekjes van bijzondere planten, zodat jij je eigen urban jungle kunt laten groeien, maar ook producten als poppenkleding, memorykussens of speciale mondkapjes. Dat gebeurt allemaal in de stijl die jij graag wilt.

“Het kan bijvoorbeeld gaan om stoffen waar een klant een specifieke herinnering aan heeft. Dat verwerk ik dan in het product. Vanwege corona verkoop ik ook mondkapjes in elke stof die je wil. Perfect voor wanneer ze bij bepaalde kleding moeten passen.”

‘Geluk zit in de kleine dingen’

Op de visitekaartjes van Fran staat haar motto, ‘Geluk zit in de kleine dingen’. Een van de bestsellers bij Franabliss is niet voor niets het gelukspoppetje. Gelukspoppetjes worden in verschillende culturen gezien als een talisman en brenger van geluk, welvaart en liefde. En om in het thema te blijven: tover- en gunsteentjes worden ook veel verkocht. Dat zijn kleine, handbeschilderde steentjes die je weg kunt geven aan iemand die wel een steuntje kan gebruiken. Je kunt ze natuurlijk ook aan jezelf geven.

“Sommige mensen vinden het lastig om zich uit te drukken. Dan vragen ze mij om iets naar een ander te versturen. Ik zorg er dan voor dat wat ze willen zeggen op de juiste manier overkomt”, vertelt Fran.

Persoonlijke aandacht en een beetje extra

Dat gebeurt met heel veel persoonlijke aandacht en altijd een beetje extra. Zo heeft Fran online veel contact met klanten in Nederland en België, maar uiteraard ook in het echt. Sinds dit jaar heeft ze zich aangesloten bij Green & Co, want dat sloot perfect aan bij haar productielijn van zero waste items.

“Ik hou ervan om mensen positief te verrassen, waardoor ik veel terugkerende klanten heb. Ik hoor vaak dat mijn producten liefde en aandacht uitstralen. En het is heel fijn dat ik klanten in de winkel kan ontmoeten. Dat brengt toch net dat beetje extra, want online is ook maar online.”

Events en workshops

Dat mensen blij maken blijft ook in de toekomst belangrijk, geeft Fran aan. Zo staat er in samenwerking met Z Leeuwarden voor februari een blind date event gepland, waarbij je tijdens elke gang van een driegangendiner met een andere partner kletst. En dankzij een kleine barricade tussen jullie in, zie jij jouw droompersoon niet.

Daarnaast staan er allerlei verschillende workshops op de planning. Ben jij na de introvraag nog steeds benieuwd hoe je nou die urban jungle levend houdt? Doe dan eens een workshop groene vingers! En je eigen gelukspoppetje leren maken is bijvoorbeeld ook een optie.

Die veelzijdigheid is kenmerkend voor Franabliss. Als ik haar vraag of ze met al haar verschillende producten en diensten niet eigenlijk ‘blijheid’ verkoopt, antwoordt ze na even nadenken bevestigend. En als je een blik op de producten werpt, zie je dat ze gelijk heeft.

Franabliss werkt grotendeels projectmatig en op aanvraag, wat het echt persoonlijk maakt! Heb jij interesse? Stuur dan een mailtje naar info@franabliss.nl of bezoek haar webshop op www.franabliss.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *