De nieuwe vestiging van Lunchroom Haagens: Haagens City

De meeste lunchlocaties vind je in de binnenstad van Leeuwarden, of er net buiten. Lunchroom Haagens doet het net even iets anders. Op loopafstand van station Leeuwarden, aan de Tesselschadestraat 35a, vind je de in juli vorig jaar geopende lunchroom. In regio Dokkum is de lunchroom al meer dan veertig jaar een begrip en na het succes aan de Tesselschadestraat is Leeuwarden een tweede vestiging rijker: lunchroom Haagens City.

Voor de mensen die lunchroom Haagens niet kennen is een korte introductie misschien wel even handig. De lunchroom is voornamelijk bekend van haar beroemde broodje gezond. Dit wordt gemaakt met een eigen, volgens geheim recept, gemaakte saus. Daarnaast staan er nog meer dan vijftig andere lekkere broodjes op de menukaart.

Keuze is reuze

De keuze is reuze. Naast verschillende koude broodjes, vind je hier ook warme broodjes. Zo heb je er bijvoorbeeld een satébroodje, gemaakt met eigen recept. Of een saucijzenbroodjes, met heerlijk saucijzenvlees van slagerij Smit. En heb je geen zin in een broodje? Ga dan voor een frisse salade, gezonde poké bowl of heerlijke burger.

Haagens staat voor vers, kwaliteit en gastvrijheid en de broodjes worden ter plekke vers voor je klaargemaakt. Daarnaast werken ze samen met de lokale bakker en slager, zodat je de beste kwaliteit krijgt. En dat proef je.

Roeping gevonden

De eigenaresse van Haagens is Anna Smits, die tien jaar in de horecawereld werkt. Al eerder vertelde ze aan ons dat vanaf het eerste moment dat ze met Haagens begon, het voelde alsof ze haar roeping had gevonden.

Dat terwijl de omstandigheden te wensen overlieten. “Ik had geen horecaervaring, maar wel een commerciële drive en een passie voor eten en drinken. Daarnaast was ik net bevallen van mijn eerste kindje, dus dat waren uiteraard de ideale omstandigheden”, grapte ze toen.

Haagens City

Oké, terug naar Haagens City. Haagens City is dus de tweede Leeuwarder vestiging van Haagens. De lunchroom vind je sinds september terug in winkelcentrum Zaailand en wat de horecazaak zo uniek maakt is dat er studenten van ROC Friese Poort in de praktijk worden opgeleid.

Het idee is drie jaar geleden al ontstaan, toen beide partijen toevallig bij elkaar kwamen. Anna vond het gelijk een leuk idee, geeft ze aan. “En het is ook nog eens goed voor de studenten!”

Toekomst

Voor Anna en Haagens zijn er toekomstplannen genoeg, vertelt de eigenaresse. Zo wordt het binnenkort voor Leeuwarder bedrijven mogelijk om broodjes te laten bezorgen! Al eerder kreeg Anna veel bezorgvragen, maar onder andere dankzij het coronavirus heeft het een tijd op zich laten wachten.

Daarnaast komt er een vierde(!) filiaal van Haagens. Naast Haagens City in het Zaailand, Haagens Leeuwarden en Haagens Dokkum komt er een nieuwe Haagens in een oud ziekenhuis. Dat filiaal wordt omgedoopt tot Haagens de Zuster.

“We blijven in ieder geval lekker bezig”, vertelt Anna. “De toekomst zie ik met veel plezier en zin tegemoet. Haagens Dokkum was altijd al druk en ik merk dat Haagens Leeuwarden nu aan het groeien is. Er zit echt potentie in en dat vind ik leuk om mee te maken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *