Fish to Go: de traditionele viswinkel met een eigen twist

In de Kleine Kerkstraat vind je de oudste viswinkel van Leeuwarden! Urker Vis & Meer, dat sinds enkele jaren door het leven gaat als Fish to Go, is al jarenlang een begrip in de stad. Je kunt hier al jaar en dag terecht voor het traditionele visassortiment en sinds het echtpaar Wang de zaak overnam, hebben ze hun eigen twist toegevoegd: verse sushi en zelfgemaakte poké bowls!

In het familierestaurant wordt door het echtpaar Wang al acht jaar gezorgd voor de lekkerste visspecialiteiten. Na de overname is de winkel iets verbouwd voor een modernere uitstraling, maar qua aanbod is de viswinkel nog de authentieke winkel gebleven. 

De winkel heeft al een flinke geschiedenis, waar klanten graag over praten. Fred Wang wordt daar alleen maar enthousiast van, vertelt hij. “Klanten vertellen zoveel mooie verhalen! Er was eens een oude man die ’s avonds in de viswinkel vertelde dat hij veertig jaar geleden naar Canada verhuisde en nog stééds wist dat deze viswinkel hier zat. En een klant uit Australië, die hier op vakantie gaat, neemt altijd paling mee terug voor zijn vrienden. Dat is super leuk!” 

E LEKKERSTE SUSHI VAN LEEUWARDEN 

Alle mooie verhalen zorgen er ook voor dat de familie Wang er alles aan doet om de winkel zo goed mogelijk te laten draaien, geeft Fred aan. Daarnaast heeft de familie, naast het traditionele visassortiment, ook geprobeerd om een eigen twist aan de winkel te geven. Dat vind je in de vers gerolde sushi en de samengestelde poké bowls. Van de poké bowls kun je trouwens kiezen tussen twee opties: je kunt ervoor kiezen om de samengestelde poké bowls te maken, maar je kunt in de winkel ook je eigen poké bowl maken! Je hebt dan bijvoorbeeld de keuze tussen tonijn, garnalen, zalm en kip. 

En die sushi? Die maakt de familie helemaal zelf, met hun eigen visproducten. Klanten noemen de sushi van Fish to Go de ‘lekkerste van Leeuwarden’! Daar is de familie Wang bijzonder trots op. Sterker nog: tijdens het interview laat Fred trots de Instagrampagina van de viswinkel zien. Hier vind je foto’s van blije klanten, visgerechten vol kleur en: Hugo de Jonge! Die kwam langs voor een lekker hapje haring. Al met al een goede aanvulling op je Instafeed, geven wij als tip mee! 

TER PLEKKE BEREID 

Elke ochtend worden de poké bowls en de sushi vers gemaakt. Een klein aantal gerechtjes wordt van tevoren bereid, om mensen die even snel wat te eten willen te kunnen bedienen, maar de rest wordt ter plekke vers voor je bereid! De ingrediënten worden meerdere malen per week vers aangeleverd, wat betekent dat jouw gerechtje volledig vers is. Alle verse gerechten worden heel goed ontvangen door de Leeuwarders! Als
we vragen naar toekomstplannen is het antwoord ook heel simpel: lekker doorgaan op deze manier. “Misschien gaan we nog nieuwe dingen proberen. Dat we nieuwe bowls met nog lekkerdere ingrediënten gaan aanbieden. We hebben ooit vegetarische sushi gemaakt, met rode biet. We gaan lekker ons best blijven doen en door op deze manier. Het gaat goed! Vriendelijkheid, gastvrijheid en een mooi product staan bovenaan.” 

DE ALLEREERSTE POKÉ BOWL 

Na de foto’s van de verse sushi en poké bowls beginnen onze magen toch een beetje te knorren. Daarom besluiten we om een paar dagen later, voor de allereerste keer, een poké bowl te bestellen bij Fish to Go. 

Nadat we extra behulpzaam zijn geholpen bij het vullen van de poké bowl (“Houden jullie van wortel? Anders doe ik er nogwel wat extra lente-uitjes bij”), is daar het moment om te proeven. 

We hebben gekozen voor de Salmon Sensation. Naast dat de maaltijd er ontzettend goed uitziet (een waar kleurenfestijn, als je het ons vraagt. Maar misschien komt dat omdat dit de allereerste keer is dat we er een proeven…), smaakt het ook hartstikke lekker! 

De poké bowl smaakt niet overweldigend naar vis, wat je misschien zou verwachten. Wat opvalt is de textuur van de poké bowl. Elke hap is een mix van het knapperige
van de gebakken uitjes, het zoute van de sojasaus en het zachte van de zalm. Het smaakt een beetje naar sushi, is ons vertelt. Het smaakt in ieder geval naar meer! Wij komen dus zeker nog een paar keer terug om de rest van het visaanbod te proeven! 

Wil jij een bestelling plaatsen bij Fish to Go? Dat kan! Overdag bestellen betekent dat je bestelling na 18.00 uur wordt bezorgd. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om af te halen. Dat kan de hele dag door.

1 Reactie to “Fish to Go: de traditionele viswinkel met een eigen twist”

  1. Wij zijn het er volledig mee eens dat ze de lekkerste vis en sushi hebben van heel Leeuwarden.
    Kom ook regelmatig even een heerlijk broodje haring halen. En het is er altijd gezellig en druk. Mocht je in de winkel komen en je wilt iets eten wordt het je buiten gebracht. Echt top service en goede kwaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.